Σε «πολιτική καραντίνα» ο Μητσοτάκης λόγω των υποκλοπών!

Τη μέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε μπροστά του τέσσερις «ασπίδες» προστασίας. Πρώτος «κάηκε» ο Στέλιος Πέτσας, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρχικά, από τη «μαύρη» λίστα χρηματοδοτήσεων και χειραγώγησης των ΜΜΕ.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Ακολούθησε ο Άκης Σκέρτσος, που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Επικρατείας στον ανασχηματισμό. Το χαρτί του ξεθώριασε όταν πήρε πάνω του το βαρύ έργο να «βγάλει λάδι» τον Μητσοτάκη για την έκθεση Τσιόδρα με τις ΜΕΘ. Εκτέθηκε δημόσια και από τότε τα φώτα του προσκηνίου τον… αποφεύγουν. Ποιος ασχολείται σήμερα με το τι λέει και τι κάνει ο μέχρι πέρυσι πανίσχυρος Σκέρτσος;

Στις αρχές του 2022 ήρθε η ώρα να σπάσει και η ασπίδα του Γεραπετρίτη, του έτερου υπουργού Επικρατείας. Οι διάλογοι με τον Φουρθιώτη τον μετέτρεψαν σε μια νύχτα σε αναξιόπιστο συνομιλητή. Ουδείς πλέον τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη.

Τελευταίος έμεινε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, που ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πλέον ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλα άλογα, αξιωματικούς και πύργους στη σκακιέρα του για να παρθούν τα «κεφάλια» τους, επειδή δήθεν δεν ήξερε πού δόθηκαν επιλεκτικά τα λεφτά της λίστας Πέτσα, δήθεν δεν διάβασε την έκθεση Τσιόδρα, δήθεν δεν γνώριζε με ποιον συνομιλούσε ο Γεραπετρίτης, δήθεν δεν τον ενημέρωσε κανείς πως μέσα από την πρωθυπουργική ΕΥΠ παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη και δημοσιογράφους.

Ο «βασιλιάς» έμεινε μόνος στο Μαξίμου. «Γυμνός» από άλλους αναλώσιμους που θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να τον σώσουν στη «στραβή». Αλλα τείχη που υψώνονται ανάμεσα στον ίδιο και στα σκάνδαλα δεν υπάρχουν. Ολα πλέον σκάνε απευθείας πάνω του – και δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

Ξαφνικά, τα αντισώματα εξουσίας που είχε ο Μητσοτάκης «έπεσαν». Δείχνει ευάλωτος, αδύναμος. Κι όταν οι πληγές ενός εξουσιαστή γίνονται πια αντιληπτές στη ζούγκλα της πολιτικής, τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απομόνωσή του. Πρώτα από τους «φίλους» του.

Από τη μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών υπάρχει μαζική απόσυρση στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενα «άδειασμα» εντός και, κυρίως, εκτός συνόρων. Ακόμα κι όσοι «έσκιζαν τα ρούχα» τους γι’ αυτόν αποτραβιούνται. Άλλοι πιο διακριτικά, άλλοι απότομα. Σαν να φοβούνται ότι όποιος τον αγγίζει πλέον λερώνεται…

Όλοι οι οιωνοί συγκλίνουν στο ότι η εποχή του… Μωυσή τελειώνει. Η στόφα του νικητή ξεθωριάζει. Σαν να αντιλήφθηκαν ακόμα και όσοι του έλεγαν στα δύσκολα «προχώρα, εμείς είμαστε εδώ» ότι κάθε «νέο» που έταξε ήταν τελικά «παλιό», ότι δεν κάνει για τη δουλειά. Είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, να κάθεται πια κανείς στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη ενέχει αληθινούς κινδύνους. «Δηλητηρίασε» ο ίδιος την κυβέρνησή του.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών αποδεικνύεται η φάκα στην οποία πιάστηκε και δεν μπορεί να ξεφύγει. Δεν έχει άλλους λαγούς να βγάλει από το καπέλο, δεν θέλει να είναι δίπλα του κανείς για να τον στηρίξει, ούτε καν τα ΜΜΕ που «πέτσωσε».

Και, απομονώνοντάς τον σε πολιτική καραντίνα, οι μέχρι πρότινος «φίλοι» του, εντός κι εκτός συνόρων, ήδη απεργάζονται σενάρια για την επόμενη μέρα. Χωρίς αυτόν. Ούτε οι εκλογές φαίνεται ότι αποτελούν πλέον μια λύση για την πολιτική επιβίωση του Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα