Υποκλοπές: Νέο ράπισμα της Κεφαλογιάννη (για το απόρρητο)!

Με μια σημαντική παρέμβαση η βουλευτής της Ν.Δ., κινούμενη στη γραμμή του Κ. Καραμανλή, αποδόμησε τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη

Δύο μέρες μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου υπεραμύνθηκε της επίκλησης του απορρήτου στη διερεύνηση των τηλεφωνικών υποκλοπών, επιβάλλοντας επί της ουσίας τη συσκότιση και διαφωνώντας με τους Κώστα Καραμανλή και Προκόπη Παυλόπουλο, η Ολγα Κεφαλογιάννη με μια σημαντική παρέμβασή της αποδόμησε τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ευθέως πως «όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο».

Η βουλευτής της Ν.Δ., που είναι και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κινήθηκε στη γραμμή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που είχε υπογραμμίσει στην ομιλία του στα Ανώγεια πριν από δύο εβδομάδες -σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της Ολγας- «ότι η επίκληση του απορρήτου υποτάσσεται στην ανάγκη για την κάθαρση στον δημόσιο βίο» και είχε ζητήσει να βγουν «όλα στο φως». Είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει, κόντρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πριν από έναν μήνα με δήλωσή της είχε κόψει κατηγορηματικά τις κυβερνητικές διαρροές περί αντικατάστασής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που επρόκειτο να συζητήσει το σκάνδαλο με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra είπε ότι «είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου» και τόνισε: «Έχουμε δώσει πρώτα απ’ όλα όρκο πίστης στο Σύνταγμα και στους νόμους. Υπάρχει προφανώς ο νόμος για το απόρρητο και ότι δεν μπορεί κάποιος στον οποίο έχουν περιέλθει πληροφορίες οι οποίες έχουν μια εθνική ευαισθησία να τις αποκαλύπτει, γιατί αυτό τιμωρείται. Αυτό το ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει και υπήρχε πάντα».

Πρόσθεσε όμως με κατηγορηματικό τρόπο πως «από εκεί και πέρα, όταν θέλουμε να μιλάμε για κάθαρση στον δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φως, όταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές σε ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη δημοκρατία, τους θεσμούς μας, το κράτος δικαίου, ναι, τότε νομίζω, θα συμφωνήσουμε όλοι, το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας θα πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε τους θεσμούς θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε. Για εμένα έχει πολλή σημασία, όταν λέμε “όλα στο φως”, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

Η βουλευτής της Ν.Δ. άφησε και υπόνοιες για ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν γνώση ευαίσθητων πληροφοριών ενώ δεν θα έπρεπε, λέγοντας: «Μάλιστα, κάποιοι που έχουν λάβει γνώση ευαίσθητων πληροφοριών, χωρίς να έχουν τυπικά αρμοδιότητα για να λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες, αυτοί καλύπτονται από το απόρρητο; Αναρωτιέμαι…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα