Νεκροθάφτης εξαθλιωμένων Ελλήνων ο Πέτσας!

Με κυνισμό δήλωσε: Το βασικό ζητούμενο είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει

Σε μια μακάβρια δήλωση σπάνιου και αποτρόπαιου πολιτικού κυνισμού και κοινωνικής βαρβαρότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας δήλωσε χθες ότι η μοναδική επιλογή όσων πολιτών δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν με φθηνό τρόπο τον δριμύ επερχόμενο χειμώνα είναι να πεθάνουν!

Αυτή η ύβρις συνιστά την κυβερνητική λύση για εκατοντάδες χιλιάδες λυγισμένα νοικοκυριά, τα οποία στα όρια των αντοχών τους επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια με βαρύ κόστος να εγκαταλείψουν το πετρέλαιο θέρμανσης και να στραφούν στο… φθηνότερο φυσικό αέριο.

Ο Στέλιος Πέτσας σήμερα τους υποδεικνύει βλοσυρά και με πρωτόγνωρη απανθρωπιά και αναισθησία να επιστρέψουν στις συμβατικές μορφές θέρμανσης, προειδοποιώντας ξεδιάντροπα ότι η επόμενη καλύτερη λύση είναι ο θάνατος μέσα στην παγωνιά.

«Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1.200% η τιμή του φυσικού αερίου» είπε (ΑΝΤ1) μέσα στην παραζάλη της αναίσθητης μεγαλομανίας του. Κι όταν ρωτήθηκε για το αν εξετάζεται κάποιο μέτρο για τα νοικοκυριά, επανέλαβε ότι θα επιδοτηθούν όσοι επιλέξουν το φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο, προσθέτοντας με επαγγελματική απάθεια νεκροθάφτη: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Οποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

Αυτή η τόσο περιφρονητική δήλωση για τον εξαθλιωμένο λαό, η αποσβολωτική περιφρόνηση στην αξία της ζωής και η έλλειψη κάθε σεβασμού και δέους ακόμα και μπροστά στον θάνατο προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Μέσα στη ζεστή ασφάλεια της βολεμένης του ζωής ο Πέτσας αποκάλυψε αηδιαστικά σε δημόσια θέα πώς ακριβώς αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του λαού όσοι ορκίστηκαν να του εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και να προσφέρουν κάποιες επιλογές περισσότερο ανεκτές από τον θάνατο.

Έντρομος από την οργή που προκάλεσε -φάνηκε αυτό από τις ακατάληπτες δηλώσεις που έκανε αργότερα…-, προσπάθησε να ανασκευάσει. Ο κόπος του αποδείχθηκε μάταιος. Ούτε καν αυτό ήταν σε θέση να χειριστεί εκείνες τις ώρες, αφού η αμήχανη διορθωτική δήλωση επιβάρυνε τη θέση του, αναζωπυρώνοντας τη γενική κατακραυγή.

Σε ανάρτησή του, όπως συνηθίζουν όλοι οι πολιτικοί του καχεκτικού διαμετρήματός του, έκανε λόγο για «αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια» και, χωρίς να ζητήσει έστω για τους τύπους μια συγγνώμη, πρόσθεσε μέσα στην ταραχή του:

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση».

Ακολούθησε, όπως ήταν επόμενο, μαζική καταδίκη από την αντιπολίτευση. «Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα, “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”. Η δήλωση είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εμβρόντητη» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη σε «κυνική, στυγνή και απάνθρωπη δημόσια παραδοχή της ανάλγητης πολιτικής που διατρέχει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που έχει μετατραπεί σε αλαζονικό καθεστώς για τους λίγους και ισχυρούς, χωρίς ίχνος μέριμνας για τους συνανθρώπους που καθημερινά οδηγούνται στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, με τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται». Για το ΚΚΕ, που κάλεσε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα για τις όποιες αλλαγές στους λέβητες, «πρόκειται για μνημείο κυνισμού και “κοινωνικού δαρβινισμού” που, αν κάτι αποδεικνύει, είναι την ανάγκη να “πεθάνουν” πολιτικά όσοι υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα