Μετά το εξοργιστικό «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» υποχρεώθηκε σε… δήλωση μετανοίας

Συγγνώμη Πέτσα με την ουρά στα σκέλια!

Με καθυστέρηση μίας ημέρας, ο Στέλιος Πέτσας σύρθηκε χθες σε μία λειψή και δειλή συγγνώμη για την πρωτοφανούς κοινωνικού δαρβινισμού και απανθρωπιάς δήλωσή του «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει».

Υπενθυμίζεται πως προχθές, όταν ρωτήθηκε για το αν εξετάζεται κάποιο μέτρο για τα πάνω από 700.000 νοικοκυριά τα οποία καλούνται τώρα να εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο και να επιστρέψουν στο πετρέλαιο, απάντησε εξοργιστικά: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Οποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει». Λίγες ώρες αργότερα και μπροστά στη γενική κατακραυγή επανήλθε θρασύδειλα και απέδωσε τις καθολικές αντιδράσεις σε αποσπασματική αξιοποίηση της κυνικής δήλωσης, κάτι που συνηθίζουν πολιτικοί χαμηλής ποιότητας όπως η αφεντιά του, όταν τρομάζουν από τη μαζική δυσαρέσκεια που προκαλεί η άθλια συμπεριφορά τους.

Με την ουρά στα σκέλια βγήκε χθες να ζητήσει μια αναιμική συγγνώμη, που τον εκθέτει και πάλι, αφού είναι φανερό ότι δεν την εννοεί. «Χθες έκανα μια ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου, κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Οπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα, αντί να προβάλλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για τη στήριξη της κοινωνίας, ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι».

Ώστε ήταν «ατυχής δήλωση» η βάναυση προσβολή του εξαθλιωμένου λαού που δεν ξέρει αν θα βγάλει τον φετινό βαρύ χειμώνα; Και τι εννοεί όταν λέει «κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι»; Τον «στολίζουν» από την περασμένη Τρίτη 10.000.000 Ελληνες, αλλά αυτός, γαντζωμένος με αγωνία στην ασφάλεια της καρέκλας του, ανησυχεί επειδή έφερε τους συναδέλφους του σε δύσκολη θέση και χάλασε την επικοινωνιακή μόστρα για τη… στήριξη της κοινωνίας. Μας αξίζουν τέτοιοι πολιτικοί; Το ερώτημα δεν αφορά τους πολίτες, οι οποίοι με κάθε τρόπο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώνουν όπως μπορούν την οργή τους. Αφορά πρωτίστως το Μαξίμου, το οποίο προφανώς εκτιμά -και το δείχνει- ότι ο λαός απαρτίζεται από εξουθενωμένα υποζύγια και μπορεί να ανέχεται τις προσβολές μιας αναιδούς «αριστοκρατίας»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα