Ο Κοντολέων συνεχίζει την τακτική τού «δεν απαντώ»

Κρυφτούλι πίσω από το απόρρητο έπαιξε ξανά ο Παναγιώτης Κοντολέων, που θυσιάστηκε προ μηνός, σαν άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να προστατευτεί ο πρωθυπουργός από το σκάνδαλο των υποκλοπών και, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει πιστός μέχρι τέλους στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κάλυψης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο καρατομηθείς διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατέθεσε χθες για πρώτη φορά στην Εξεταστική, επιλέγοντας εκ νέου την τακτική «δεν απαντώ», επικαλούμενος διαρκώς το απόρρητο. Μπορεί η κατάθεσή του να συνεχίζεται σήμερα, ωστόσο οι οιωνοί δεν είναι σε καμία περίπτωση καλοί, μια και χθες δεν είπε επί της ουσίας σχεδόν τίποτα καινούργιο. Επιπροσθέτως, βουλευτές από την αντιπολίτευση -και όχι από μόνο ένα κόμμα- σχολίαζαν το χιλίων καρδιναλίων ύφος του κ. Κοντολέοντος, το οποίο καταπώς φαίνεται δεν είναι το αρμόζον για έναν μάρτυρα που καταθέτει σε Εξεταστική της Βουλής, πολλώ δε μάλλον για ένα πρόσωπο που βρίσκεται απολογούμενο για μια δυσώδη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ένα άκρως ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την κατάθεσή του είναι η αποκάλυψη στην οποία προέβη για τη σχέση του με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται ότι κατέθεσε ειδικότερα πως ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν εκείνος που τον σύστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ο ίδιος δεν γνώριζε πριν από το 2019 ! Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σε κάθε περίπτωση, σχολίαζαν πως ο Παναγιώτης Κοντολέων «ήρθε με εντολή Μητσοτάκη να οδηγήσει σε αδιέξοδο την Εξεταστική».

Από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, σχολίαζαν πως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίστηκε από την αποκάλυψη Ρουμπάτη έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να παρακωλύσει τη διαδικασία, προκαλώντας τεχνητή ένταση. Η πλειοψηφία φέρεται ότι είναι ενοχλημένη από την επιμονή της αντιπολίτευσης στο θέμα του απορρήτου, καθώς τα κόμματα δεν σταματούν να ασκούν πρέσινγκ.

Η «γαλάζια» παράταξη, σε κάθε περίπτωση, απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την ομόφωνη πρόταση της αντιπολίτευσης να ζητηθεί από τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο, ώστε να καταθέσει ο Παναγιώτης Κοντολέων όλα όσα ξέρει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα