Τουρκία: Συνεχίζει το παραλήρημα για αφοπλισμό των νησιών

Όργιο προπαγάνδας με φωτογραφίες που δείχνουν στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρονται σε Λέσβο, Σάμο

Σε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο φαίνεται ότι αποσκοπεί η Αγκυρα, χτίζοντας το αφήγημά της περί «παράνομης στρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών, παρά το γεγονός ότι αυτή η ρητορική της έχει καταρριφθεί σε κάθε επίπεδο.

Το νέο περιστατικό με τη διαρροή φωτογραφιών από το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, που απεικονίζουν στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρθηκαν σε Σάμο και Μυτιλήνη, εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό της Αγκυρας. Ταυτόχρονα, όμως, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς ως ένα νέο επεισόδιο στον πληροφοριακό πόλεμο της Αγκυρας κατά της χώρας μας, αλλά και έμπρακτη απόδειξη ότι οι συνεχείς πτήσεις των τουρκικών ΜΕΑ αποτελούν άμεση απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας και ότι η Αθήνα θα πρέπει άμεσα να λάβει ριζικά μέτρα αντιμετώπισής της.

Στο δημοσίευμα, το οποίο είχε ευρύτατη αναπαραγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το καθεστώς και των δύο νησιών χαρακτηρίζεται «αποστρατιωτικοποιημένο», ενώ, επίσης, αναφέρεται ότι τα οχήματα παραχωρήθηκαν ως δωρεά από τις ΗΠΑ και ότι αποτελούν μέρος αυτών που οι ΗΠΑ απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είναι εμφανές ότι σκοπός της διαρροής είναι να αντιστραφεί η πραγματικότητα και να παρουσιαστεί η Αθήνα ως παραβάτης του Διεθνούς Δικαίου.

«Οι πράξεις της Αθήνας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και του συμμαχικού πνεύματος, παρά τις εκκλήσεις για διάλογο και σχέσεις καλής γειτονίας, είναι απαράδεκτες» δήλωσαν τουρκικές πηγές ασφαλείας, κατά το δημοσίευμα του Anadolu.

Επίσης, αναφέρεται ότι τα M1117 αντικαθιστούν άλλα οχήματα, υπονοώντας ότι πρόκειται για τα σοβιετικής προέλευσης BMP-1, που πρόκειται να ανταλλαχθούν με γερμανικά Marder 1A3.

Η κίνηση της Αγκυρας ήρθε μαζί με την παρέμβαση Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας» της Τουρκίας και απείλησε εμμέσως τους Ελληνες λέγοντας πως το «κολύμπι θα ωφελήσει τους Ελληνες», μια έκφραση που χρησιμοποιούν ακραίοι Τούρκοι για να υπενθυμίσουν όσα συνέβησαν κατά την Καταστροφή της Σμύρνης.

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Οταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους» είπε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στη «Hürriyet», αποκαλύπτοντας τους στόχους του τουρκικού υβριδικού πολέμου κατά της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα