Ειδικό Δικαστήριο: Όχι στο αίτημα της Τσατάνη να παραστεί ως πολιτική αγωγή

Απορρίφθηκε το αίτημα της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη να παραστεί ως πολιτική αγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στη διάρκεια της χθεσινής, τρίτης συνεδρίασης. Το δικαστήριο στην πραγματικότητα συμφώνησε με την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως Ολγας Σμυρλή, η οποία έκρινε ότι παλαιότερη δήλωση της κυρίας Τσατάνη, του 2018, για παράσταση πολιτικής αγωγής, την οποία επικαλέστηκαν οι δικηγόροι της, αφορούσε την υπόθεση βομβιστικής ενέργειας σε βάρος της, και όχι την υπόθεση που εξετάζει το Ειδικό Δικαστήριο.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί του θέματος, ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνήγορος του πρώην υπουργού, σχολίασε ότι η απόπειρα σύνδεσης του εντολέα του με τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της κ. Τσατάνη, που επιχείρησαν οι δικηγόροι της εισαγγελέως, ήταν θέμα δημιουργίας εντυπώσεων, η οποία συνολικά δεν πρέπει να γίνει ανεκτή από το δικαστήριο.

Εν συνεχεία οι συνήγοροι της κυρίας Τουλουπάκη υπέβαλαν αίτημα για ζωντανή, τηλεοπτική κάλυψη όλης της ακροαματικής διαδικασίας, επικαλούμενοι λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος, από τη στιγμή που η εντολέας τους έχει κατηγορηθεί και από την εκτελεστική εξουσία την οποία ήλεγχε, από τη θέση της εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς. Με το αίτημα συμφώνησαν και οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, όχι γιατί -όπως διευκρίνισαν- υπάρχει φόβος για καλή ή όχι διεξαγωγή της δίκης, αλλά γιατί υπάρχει ανησυχία για προβληματική κάλυψη από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, σε σχέση με την τηλεοπτική κάλυψη, έδωσε και το προσωπικό του στίγμα για την αναγκαιότητα του αιτήματος, λέγοντας: «Θα θέσω μία ανθρώπινη παράμετρο: Πέντε χρόνια τώρα καταργούν το τεκμήριο της αθωότητάς μου. Μία με χαρακτηρίζουν Ρασπούτιν, μία κακούργο, μία μιλούν για συμμορία και μία για σκευωρία. Οταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων».

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου δέχτηκε το συγκεκριμένο αίτημα, λέγοντας ότι δεν «βρίσκει λόγους να μη συναινέσει», καθώς «η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και την πολιτική και την κοινωνία», η πλειοψηφία της σύνθεσης το απέρριψε, με το σκεπτικό ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, εντύπωση έχει προκαλέσει η πρόθεση της προέδρου να γίνουν έως τέσσερις συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα, η οποία δημιούργησε σχόλια για περίεργη επίσπευση της διαδικασίας.

Εμμανουέλα Τσουδερού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα