Ο Μπακογιάννης, αντι να ξεβρομίσει την Αθήνα, βραβεύει τον… Ζελένσκι

Τα ‘κανε θάλασσα με τον «Μεγάλο Περίπατο», που έγινε ανέκδοτο, αφού πρώτα σκόρπισε μερικά εκατομμύρια ευρώ! Τσιμεντοποίησε την πλατεία Συντάγματος κι αυτό το ονόμασε «ανάπλαση», πάλι αντί μερικών εκατομμυρίων ευρώ…

Η Αθήνα είναι και επί των ημερών του μία βρόμικη πόλη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της, ειδικά στο πέριξ της Ομόνοιας κέντρο, όπου η εγκληματικότητα ανθεί… Ο ίδιος, όμως, ο Κώστας Μπακογιάννης μάλλον θεωρεί στενό πλέον το κοστούμι του δημάρχου Αθηναίων, και αντί να ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων της πόλης… φαίνεται ότι γλυκοκοιτάει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, με τις αμφιλεγόμενες διπλωματικές πρωτοβουλίες που παίρνει συχνά (ίσως να θέλει να ακολουθήσει κι αυτός την πορεία της μητέρας του Ντόρας, που μετά τη δημαρχία έγινε υπουργός Εξωτερικών…)

Σαν την πρωτοβουλία της βράβευσης με το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας, που απένειμε χθες το βράδυ στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον λαό της Ουκρανίας, στο Ζάππειο Μέγαρο. Η τελετή της βράβευσης έγινε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Athens Democracy Forum, που διοργανώθηκε από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους «New York Times». Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου ήταν ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ, ο Μπαν Κι-Μουν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η πρωτοβουλία του αυτή μας θύμισε μία άλλη, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, όταν, αγκαλιά με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στο δημαρχείο της Αθήνας, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη μπορούν να χτίσουν γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης, και να προχωρήσουν από κοινού στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία, αλλά και εκείνων που υπερβαίνουν τα σύνορα των δύο χωρών.

Σε εκείνη τη συνάντηση είχε τονίσει την ανάγκη οι δύο πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους «ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις του κυνισμού, της μισαλλοδοξίας και της πατριδοκαπηλείας»… Αλήθεια, τόσο εύκολο είναι να λυθούν τα ελληνοτουρκικά, κ. δήμαρχε; Λύστε, όμως, πρώτα τα προβλήματα της Αθήνας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα