Καραμανλής – Σαμαράς γύρισαν την πλάτη τους στον Μητσοτάκη!

Απουσίασαν από την επετειακή συνεδρίαση της Κ.O. της Ν.Δ., στέλνοντας σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας

Η χηρή η απουσία των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.O. της Ν.Δ. και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, που μόλις το προηγούμενο βράδυ παρακολούθησαν δίπλα δίπλα μετά των συζύγων τους συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο, με την απουσία τους από την εορταστική συνεδρίαση έστειλαν σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα εθνικά μας θέματα, με τους οποίους διαφωνούν, όπως έχουν καταδείξει με ομιλίες και άλλες παρεμβάσεις τους στο όχι κοντινό παρελθόν.

Όσο κι αν κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, η χθεσινή έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, δεδομένου ότι η συνεδρίαση έγινε για να τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι φοβάται πως οι πολίτες θα του στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στις εκλογές με την απλή αναλογική. «Δεν θα είναι μια χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά να δείξουν τι κυβέρνηση επιθυμούν, έτσι ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της Ν.Δ. για να κάνει πράξη το πρόγραμμά της» είπε. Ο πρωθυπουργός επανέφερε το δίλημμα που έθεσε στη Θεσσαλονίκη, «αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;», και εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε τον εαυτό του ισχυρό τιμονιέρη. «Οι τρικυμίες θα είναι πολλές και το εθνικό σκάφος θα πρέπει να είναι ισχυρό και να το κρατά ένα ικανό πλήρωμα. Ισχυρό εθνικό σκάφος σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και σταθερό τιμόνι με ισχυρή Ν.Δ. στη διακυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε σεμνότητα και ταπεινότητα από τους βουλευτές και να μην προκαλούν με λόγια και συμπεριφορές (θα μπορούσε να πει κανείς ότι στον εαυτό του πρέπει να κάνει αυτή τη σύσταση), λέγοντας ότι «θέλω να είμαστε πολύ μετρημένοι. Η κοινωνία περνάει δύσκολα, πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο και να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες».

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχουμε απέναντί μας μια αξιωματική αντιπολίτευση που, δρώντας στη σκιά του δικού της καταστροφικού παρελθόντος, καταστροφολογεί» και «πουλάει σε φθηνή τιμή ακριβά ψέματα, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε εξάλλου το βίντεο της Ν.Δ. για τα 48 χρόνια. Από τα 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα που διαρκεί, στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφιερώνεται 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα, ενώ στους άλλους επτά αρχηγούς, μεταξύ των οποίων ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφιερώνονται 3 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα, κατά μέσον όρο 28 δευτερόλεπτα στον καθέναν (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Εβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα