To «Oruc Reis» βγήκε για σεργιάνι… στη Ρόδο

Ακόμα μία φτηνή προπαγανδιστική προσπάθεια επίδειξης ισχύος από την Τουρκία, που έστειλε χτες το ερευνητικό «Oruc Reis» σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόδο, θέλοντας, προφανώς, να προκαλέσει… σοκ στους κατοίκους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να βλέπουν από τα μπαλκόνια τους την… τουρκική σημαία, στα χρώματα της οποίας είναι βαμμένο το σκάφος.

Συγκεκριμένα, το «Oruc Reis» μαζί με το σκάφος χειρισμού αγκύρωσης «Ataman» είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Φίλγιος, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στις 13 Οκτωβρίου, με προορισμό την Αττάλεια. Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, όπως αποτυπώθηκε και από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα δύο πλοία είχαν διέλθει με νότια κατεύθυνση τα στενά της Χίου, συνοδευόμενα από δύο ταχέα περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Dogan του ναυτικού της Τουρκίας, και την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, έπλεαν στη θάλασσα των Δωδεκανήσων, μεταξύ Ρόδου και Σύμης, κινούμενα με ταχύτητα περί τους 9-10 κόμβους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πλου το «Oruc Reis» και το «Ataman» βρίσκονταν υπό τη διακριτική παρακολούθηση του Πολεμικού Ναυτικού για παν ενδεχόμενο. Αντί, πάντως, να τρομάξουν τους κατοίκους των ελληνικών νησιών, μάλλον προκάλεσαν την οργή τους!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα