Μακαρόνια με (πολιτικό) κιμά από Κυρανάκη

Οι άνθρωποι ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της ανάλγητης, αδιέξοδης και αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ακρίβειας.

Εμπαίζουν τον κόσμο, προσβάλλουν τη νοημοσύνη του, κοροϊδεύουν την ανέχειά του. Μετά τις σχετικά πρόσφατες και εξοργιστικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τους φόρους για να μην… ευνοηθούν οι πλούσιοι, τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι BlueSky, παρότι είπε πως τάσσεται γενικά υπέρ της μείωσης ΦΠΑ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι, π.χ., τα μακαρόνια, γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα και άρα μπαίνουν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Ιδού τι είπε: «Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός -δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις, αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης- έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Αρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη».

Απίθανος συλλογισμός, εκτροπή της λογικής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Ο κ. Κυρανάκης επιβεβαιώνει πως, όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα, εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2022 ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα «για να μην ευνοηθούν οι κάτοχοι των Porsche Cayenne», ενώ ο Θ. Σκυλακάκης είχε πει ότι η μείωση του ΕΦΚ δεν ευνοεί τους φτωχούς γιατί «τα φτωχά νοικοκυριά χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο τα καύσιμα, επειδή δεν έχουν αυτοκίνητο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα