Επιστροφή του Ιππικού στον Στρατό για επιδείξεις και τελετές

Την ώρα που οι «απέναντι» εξελίσσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, στη χώρα μας επανακαλύπτουμε το… Ιππικό, προκειμένου να έχουμε μονάδες για επιδείξεις και παράτες. Παράτες σαν και αυτή που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εβδομάδας Ιππικού – Τεθωρακισμένων, οπότε είχαμε την πρεμιέρα της νεοσχηματισθείσας ίλης Ιππικού.

Μια ίλη που αυτήν τη στιγμή φαίνεται να έχει έξι μόλις άλογα -αν και υπάρχει στόχευση να φτάσουν τα είκοσι- και της οποίας διοικητής είναι ο πρώην δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο οποίος είναι ταξίαρχος εν αποστρατεία!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επανέρχεται στο στράτευμα έπειτα από… 28 χρόνια (αφού παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 1994), προκειμένου να διοριστεί διοικητής της νεοσύστατης ίλης Ιππικού του Ελληνικού Στρατού, σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά, το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στην ιππασία, καθώς φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας) και μετά την αποστράτευσή του ασχολήθηκε ειδικότερα με τη λειτουργία και τη διαχείριση ιππικών εγκαταστάσεων.

Ερωτήματα προκύπτουν, πάντως, και ως προς το γιατί χρειάστηκε να επανέλθει στην ενεργό υπηρεσία, αντί να αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτήν τη διαδικασία με κάποιου είδους συμβόλαιο (όπως, άλλωστε, συνηθίζεται σε περιπτώσεις όπου χρειάζεται η εξειδίκευση κάποιου εν αποστρατεία αξιωματικού).

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η ίλη Βασιλικής Φρουράς, η τελευταία έφιππη μονάδα του Οπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΣ, αφού μετονομάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα σε ίλη Προεδρικής Φρουράς, διαλύθηκε το 1973 και όλο το προσωπικό, υλικό και οι ίπποι της μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππικού (ΚΕΙΠΠ).

Δεν μπορεί, πάντως, παρά να αναρωτηθεί κανείς εάν τελικά αποδίδεται με τέτοιου είδους κινήσεις τιμή στην πλούσια παράδοση του Ιππικού στη χώρα μας ή, αντιθέτως, το αποτέλεσμα θα είναι κάποιου είδους καρικατούρα που θα την προσβάλλει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα