Ψαλιδίζει τώρα τις προσδοκίες το ΑΣΕΠ

Μόνο 5.124 οι θέσεις που θα πληρωθούν μέσω του επικείμενου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάρτιο

Σε μόλις 5.124 ανέρχεται ο αριθμός των θέσεων που θα πληρωθούν μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάρτιο. Ειδικότερα, θα καλυφθούν 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 1.565 κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 57 Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού για τις οποίες το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκηρύξεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι συγκεντρώσουν την απαιτούμενη στην πρόσκληση/προκήρυξη βαθμολογία βάσης. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ypes.gr/panellinios-graptos-diagonismos-a-s-e-p-oi-theseis-kai-i-katanomi-tous-ana-klado-kai-eidikotita/ αναφέρεται ανά υπουργείο, ανά κλάδο και ανά ειδικότητα η κατανομή των θέσεων αυτών. Στις θέσεις ανά υπουργείο περιλαμβάνονται συγκεντρωτικά όλες οι θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, στις αποκεντρωμένες – περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς και στα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που είναι υπό την εποπτεία του κάθε υπουργείου. Συγκεντρωτικά, επίσης, αποτυπώνονται και οι θέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό θα αρχίσουν στις 2 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ενώ το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Παράλληλα, η ηλεκτρονική αίτηση παρέχεται και σε εκτυπώσιμη μορφή. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για κλάδους/ειδικότητες μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε.) στην οποία δηλώνει και τον/τους κλάδο/κλάδους/ειδικότητες στον/στους οποίους επιθυμεί να εξετασθεί. Η υποβολή περισσότερων της μιας αιτήσεων ή η σώρευση στην αίτηση κλάδων/ειδικοτήτων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού, συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία, ενώ στην αίτησή του ο υποψήφιος επιλέγει την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία επιθυμεί να εξετασθεί.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο μαθήματα/δοκιμασίες και η βαθμολογία των υποψηφίων σταθμίζεται με τους ακόλουθους συντελεστές βαρύτητας: α) εξέταση γνώσεων: 50%, β) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας: 50%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα