Βουλή: Άγριο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Ζήτησαν απόσυρση διατάξεων που δίνουν δυνατότητα απασχόλησης ιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης

Πολιτικά απομονωμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ψηφίζει σήμερα μόνη της το νομοσχέδιο για τη δημόσια περίθαλψη. Από νωρίς χθες το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δέχεται το σφυροκόπημα άπασας της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, με τα κόμματα να ζητούν την απόσυρση των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης ιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Παρεμβαίνοντας στη μαραθώνια συζήτηση, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υγείας και διάλυσης του ΕΣΥ. «Η Ν.Δ. του πατέρα Μητσοτάκη είχε επιχειρήσει ξανά πριν 30 χρόνια την έμμεση ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων σε μερικής απασχόλησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η Ν.Δ. «μισεί οτιδήποτε δημόσιο» και «αγαπά παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους». «Δεν αλλάζετε με τίποτα μυαλά, παρά το γεγονός ότι έχετε στην πλάτη σας 35.000 νεκρούς» είπε, δεσμευόμενος πως μια νέα προοδευτική πλειοψηφία θα καταργήσει το νομοσχέδιο και θα υλοποιήσει το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανέλυσε εμβριθώς αυτό το σχέδιο, μιλώντας για μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας και για 5.000 άμεσες προσλήψεις, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να σχολιάζουν στα πηγαδάκια πως έδωσε ρεσιτάλ παροχολογίας. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με δήλωσή του, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του διαφωνεί με το νομοσχέδιο, καθώς αποδιαρθρώνει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητά της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων, ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών» ανέφερε ο ίδιος.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια παρενέβη και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απροκάλυπτα ενεργοποιεί την ατζέντα για ιδιωτικοποίηση της Υγείας. «Τρέφετε απέχθεια και δυσανεξία για το ΕΣΥ» είπε, απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα, καταγγέλλοντας πως το επίμαχο νομοσχέδιο στρέφεται εναντίον των πολιτών και δημιουργεί γιατρούς δύο ταχυτήτων.

Σκληρή κριτική άσκησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο «έκτρωμα». Μάλιστα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σάπιοι και διεφθαρμένοι μέχρι το μεδούλι είστε». Οσο για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κατέστρεψε το ΕΣΥ, επικαλούμενος τη διαχείριση της πανδημίας, στην οποία, όπως είπε, απέτυχε. Την ίδια ώρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης παρευρέθη στην κινητοποίηση των υγειονομικών στην Πάτρα, με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καταγγέλλει πως η Μητσοτάκης Α.Ε. επιλέγει να δολοφονήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λέγοντας πως ξεκινά έναν ανένδοτο αγώνα κατά του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει την μήνιν της αντιπολίτευσης και των υγειονομικών, ψηφίζεται το μεσημέρι με ονομαστική ψηφοφορία που αιτήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και αναμένεται να περάσει μόνο με τις «γαλάζιες» ψήφους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα