Η εξώδικη διαμαρτυρία του Κολομπανί στη «Δημοκρατία» για δημοσίευμα

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στη «δημοκρατία» ο Τζον Ντανιέλ Κολομπανί για τα δημοσιεύματα με τίτλο «Οσμή σκανδάλου! Εταιρία-φάντασμα πήρε 750.000 ευρώ από τον επενδυτικό νόμο» και «Τα κουκουλώνουν στην εταιρία-φάντασμα που πήρε 737.201,99 ευρώ».

Ο κ. Κολομπανί ισχυρίζεται πως η εταιρία SWAT SDISS Mονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι ενεργή και υπαρκτή κι ακόμη πως η εταιρία MARSHAL GRANTS HOLDINGS LTD, που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της SWAT, υφίσταται από το 2004 μέχρι σήμερα και λειτουργεί κανονικά. Ο κ. Κολομπανί ισχυρίζεται, ακόμα, πως και το Ινστιτούτο «Εξέλιξη» είναι υπαρκτό και λειτουργεί ήδη από το 2015. Υποστηρίζει, επίσης, πως η ιστοσελίδα της εταιρίας απλά λειτουργεί δοκιμαστικά. Σημειώνει, τέλος, πως δεν έχει πάρει ακόμη το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στα δημοσιεύματά μας, μετά την υπαγωγή της SWAT στον επενδυτικό νόμο, γιατί «η είσπραξη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μελλοντικό χρόνο», εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν τον σχετικό έλεγχο.

Απάντηση δημοκρατίας

Με το φτωχό, ομολογουμένως, σε επιχειρήματα εξώδικό του, ο κ. Κολομπανί προσπαθεί «να θολώσει τα νερά», έχοντας παράλληλα κάνει και κάποιες κινήσεις στο παρασκήνιο για να εξαπατήσει εκ νέου το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται, όμως, για το πιο άγαρμπο «κουκούλωμα» απάτης που έχουμε συναντήσει. Η αλήθεια είναι πως η MARSHAL GRANTS HOLDINGS LTD, η οποία είναι και μοναδική μέτοχος της SWAT SDISS Mονοπρόσωπη ΕΠΕ, διαλύθηκε τον περασμένο Μάιο, κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα στο εμπορικό μητρώο της Κύπρου. Επομένως, η SWAT, που υπήχθη στον επενδυτικό νόμο για ποσό 737.201,99 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο, ήταν στην πραγματικότητα εταιρία-φάντασμα κατά την υπαγωγή της. Μετά τα δημοσιεύματά μας, και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου, όπως φαίνεται επίσης στο εμπορικό μητρώο της Κύπρου, κατατέθηκε αίτημα για επαναφορά της MARSHAL.

Αυτό επιβεβαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κολομπανί, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της MARSHAL, προσπαθούσε να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Γιατί αποτελεί επιπλέον μία απόδειξη πως, όταν ο κ. Κολομπανί δήλωνε σε Ελληνα συμβολαιογράφο τον περασμένο Οκτώβριο πως η εταιρία MARSHAL είναι ενεργή, έλεγε ψέματα. Υστερα από όλα αυτά, θέλουμε να ελπίζουμε πως το υπουργείο, στο οποίο επικεφαλής είναι ο φίλος του κ. Κολομπανί, Αδωνις Γεωργιάδης, δεν θα προχωρήσει σε εκταμίευση του ποσού προς την εταιρία του κ. Κολομπανί, εάν δεν έχουν δοθεί ακόμη τα χρήματα ή πως θα απαιτήσει την επιστροφή της ενίσχυσης, εάν έχει εκταμιευτεί μέρος αυτής ή ολόκληρη.

Για την ιστορία, σημειώνουμε πως το Ινστιτούτο «Εξέλιξη» αναφέρθηκε ως δήθεν ΜΚΟ. Δεν ασχοληθήκαμε με το εταιρικό καθεστώς του. Οσο για το site της SWAT, που δήθεν ήταν υπό δοκιμή; Ο κ. Κολομπανί οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πρωτίστως στα πρόσωπα των οποίων τη φωτογραφία χρησιμοποίησε παρανόμως αποδίδοντας τους επαγγελματική – στελεχική σχέση με την εταιρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα