Τραγέλαφος του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των 600 ευρώ

Καραγκιοζιλίκια ΣΥΡΙΖΑ με το επίδομα

Τρικυμία εν κρανίω στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη Δευτέρα την τροπολογία για το επίδομα των 600 ευρώ στους ενστόλους, προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο την επομένη ανακάλεσε, μιλώντας για λάθος εκ παραδρομής! Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η αξιωματική αντιπολίτευση είπε «όχι» μαζί με το ΜέΡΑ25 στην εφάπαξ ενίσχυση των αστυνομικών και των λιμενικών.

Η «γαλάζια» παράταξη αντέδρασε άμεσα, καταλογίζοντας εμμονές της Κουμουνδούρου απέναντι στο ένστολο προσωπικό και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει με τίποτα από τη λογική τού «όχι σε όλα»»! Χθες το πρωί, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «συγγνώμη, λάθος», ισχυριζόμενος πως εκ παραδρομής καταψήφισε την τροπολογία.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως κατά την ψηφοφορία, η οποία γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, η εισηγήτρια του κόμματος Γιώτα Πούλου ψήφισε κατά λάθος «όχι». Πάτησε, δηλαδή, το λάθος κουμπί… Υπήρξε, μάλιστα, και διευκρινιστική δήλωση από την εισηγήτρια χθες το πρωί. Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως τού άνευ προηγουμένου αλαλούμ με την ψήφο, δεν είναι και όλοι ευχαριστημένοι με τη στάση του κόμματος.

Κι αυτό διότι η αριστερή πτέρυγα διαφωνεί με το «ναι» στο επίδομα στους αστυνομικούς, λόγω και της συγκυρίας με τον θάνατο του 16χρονου Ρομά. Υπήρξε, μάλιστα, ζωηρή σχετική συζήτηση, ωστόσο επικράτησε η άποψη πως το κόμμα υπερψηφίζει τα βοηθήματα που δίνονται σε όλες τις ομάδες εργαζομένων. Οπως και να έχει, η επίμαχη ρύθμιση «πέρασε» με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός του Μέρα25, και προβλέπει την εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ στους αστυνομικούς και τους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος διευκρίνισε, μάλιστα, πως την ενίσχυση θα λάβουν και οι ένστολοι σωφρονιστικοί. Το εφάπαξ επίδομα θα δοθεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, και θα είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο, δεν θα δεσμεύεται, δεν θα συμψηφίζεται και δεν θα υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα