Ταφόπλακα στο ΕΣΥ από τον «άριστο» Πλεύρη!

Με σπασμένα φρένα συνεχίζει η κυβέρνηση να κινείται στον δρόμο της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς χθες ο Θάνος Πλεύρης μίλησε ανοιχτά για επερχόμενα «λουκέτα» σε περιφερειακά νοσοκομεία και «τσεκούρι» στη χρηματοδότηση των εναπομεινάντων νοσοκομείων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας που περιελάμβανε το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων δεν ήρθε, φυσικά, σαν κεραυνός εν αιθρία. Ηδη από τις 11 Ιουλίου 2021 με τίτλο «Τραβάει την πρίζα σε 60 νοσοκομεία», η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύψει το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης που είχε καταρτιστεί ήδη από το 2019 και περιελάμβανε το κλείσιμο νοσοκομείων και την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πανδημία μπορεί να έβαλε φρένο στα σχέδια αυτά, όμως τώρα τα θατσερικής έμπνευσης σχέδια για την Υγεία έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Στην Ελλάδα είθισται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι υπουργοί να κατεβάζουν τα μολύβια και να δίνουν βάρος στην προσωπική τους πολιτική εκστρατεία. Ο κανόνας όμως αυτός ενίοτε έχει εξαιρέσεις, είτε επειδή ένας υπουργός υπηρετεί τον λαό που τον τίμησε είτε επειδή ξεπληρώνει γραμμάτια!

Σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει ο Θάνος Πλεύρης θα το δείξει η Ιστορία, όμως η σπουδή και το… άγχος του να αποτελειώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παραδίδοντας τη δημόσια Υγεία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα, δεν μπορεί παρά να δημιουργούν προβληματισμό και να εγείρουν ερωτήματα. Ο υπουργός Υγείας, που θα μείνει στην Ιστορία ως «οδοστρωτήρας» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μετά την κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών που θεωρούνταν θεμέλιος λίθος του ΕΣΥ, πήγε χθες ένα βήμα παρακάτω, προαναγγέλλοντας το κλείσιμο περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων και μαχαίρι στη χρηματοδότηση των υπαρχόντων τριτοβάθμιων νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, ο υπουργός Υγείας μίλησε για «λουκέτο» σε νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν θα δημιουργηθούν ισχυρές δομές οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες, και άλλες που θα αλλάξουν χαρακτήρα, χωρίς να δώσει καμία διευκρίνιση.

Οπως ανακοίνωσε, το 2023 θα κλείσουν νοσοκομειακά ιδρύματα στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί στην Κρήτη να βρίσκονται οκτώ νοσοκομεία, από τα οποία τα τέσσερα είναι στο Λασίθι. «Οσα χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ» δήλωσε.

Επιπλέον, μιλώντας για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί «να φύγει ο Κρατικός Προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα