Κομισιόν: Στο στόχαστρο και ο Αβραμόπουλος για πιθανή εμπλοκή στο Κατάρ-gate

Ερευνάται λόγω της συμμετοχής του στη ΜΚΟ του προφυλακισμένου πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι

Στο στόχαστρο της Κομισιόν για πιθανή εμπλοκή του στο Κατάρ-gate βρίσκεται ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτό), προκαλώντας νέες αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η εμπλοκή του ερευνάται λόγω της συμμετοχής του στη ΜΚΟ του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, όπως και η Εύα Καϊλή, για το Κατάρ-gate.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ δήλωσε χθες ότι η Επιτροπή έχει κινήσει εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες του πρώην επιτρόπου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή και θα επικοινωνήσει με τον κ. Αβραμόπουλο εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι δεν συμμορφώθηκε.

Χθες, δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, η ιταλική «La Stampa» και η ισπανική «El Mundo», έγραψαν πως η σχέση του Αβραμόπουλου με τη ΜΚΟ του Παντζέρι υπήρξε πιο στενή και πως φέρεται ότι λάμβανε χρήματα. Ο κ. Αβραμόπουλος, ωστόσο, με εκτενή δήλωσή του γνωστοποιεί -κάτι που δεν είχε πει μέχρι τώρα- ότι πληρωνόταν από τη ΜΚΟ για έναν χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο.

Το ρεπορτάζ της «La Stampa» με τίτλο «Qatargate: Σκιές πάνω από τον Αβραμόπουλο» ισχυρίζεται πως ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος «ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντζέρι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αβραμόπουλος είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη, και γι’ αυτό «πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους», ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικαλείται η «La Stampa».

Ο κ. Αβραμόπουλος σε δήλωσή αναφέρει ακόμα ότι η συμμετοχή του στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξαρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες και για την αποζημίωση που θα τη συνόδευε ζήτησε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία του δόθηκε γραπτώς από την πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν. «Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της οργάνωσης δόθηκε από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020». Στο μικροσκόπιο τις Κομισιόν μπήκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα