Ο Φλώρος παραμένει αρχηγός ΓΕΕΘΑ;

Μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του, χθες έγινε γνωστό ότι θα ανανεωθεί η θητεία του για έναν χρόνο

Μ όνο λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου -θέμα που δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση- χθες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, έγινε γνωστό ότι η θητεία του θα ανανεωθεί για ακόμη έναν χρόνο. Η παρακολούθηση του κ. Φλώρου έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, ενώ η εσπευσμένη διαρροή από πηγές του Μαξίμου για ανανέωση της θητείας του προκαλεί ερωτήματα αν γίνεται για να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις και να δηλώσει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο αρχηγό.

Στη συνεδρίαση

Το θέμα της ανανέωσης της θητείας του ωστόσο δεν συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ, όπως δεν συζητήθηκαν και οι υπόλοιπες κρίσεις στο Στράτευμα, που θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τον Ιανουάριο του 2023. Στις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις αναμένεται να αλλάξουν ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης -ο οποίος επίσης είχε πέσει θύμα παρακολούθησης- και ο αρχηγός Ναυτικού Στυλιανός Πετράκης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν η ενίσχυση του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού σε Εβρο και Αιγαίο. Ουσιαστικές αποφάσεις όμως ούτε στο θέμα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων ελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ελήφθη απόφαση για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού, που ήταν το βασικό θέμα. Οι αποφάσεις για τις κορβέτες παραπέμπονται στους πρώτους μήνες του 2023, με πιθανότερο τον Φεβρουάριο.

Οπως είναι γνωστό, η χώρα μας ενδιαφέρεται για 3+1 κορβέτες, με την πρώτη να κατασκευάζεται εκτός της χώρας μας, η οποία όμως διεκδικεί η κατασκευή των επόμενων να γίνει σε μεγάλο μέρος σε ελληνικά ναυπηγεία. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κόστος για τις κορβέτες επηρεάζει και την απόκτηση ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων Spike, θέμα που επίσης παραπέμφθηκε για αναλυτικότερη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση και ανάλογα με την εξέλιξη της αγοράς των κορβετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα