Μισόλογα για την παραχώρηση των S-300 στην Ουκρανία από την κυβέρνηση

Ορθάνοιχτο άφησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο η χώρα μας να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία (κατ’ απαίτηση της Αμερικής) με την προϋπόθεση ότι θα αντικατασταθεί το όπλο αυτό με κάτι άλλο πιο λειτουργικό.

Το θέμα της αποστολής των S-300 στην Ουκρανία άνοιξε πριν από τρεις μέρες η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κυρία Ζαχάροβα, λέγοντας ότι θα είναι μια εχθρική ενέργεια από πλευράς της Ελλάδας εις βάρος της Ρωσίας, ενώ την επομένη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ κ. Πράις είπε ότι κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της τι είναι σε θέση να παράσχει στην Ουκρανία και οι ΗΠΑ είναι πάντα πρόθυμες να προσφέρουν ανταλλάγματα, ώστε να διευκολύνουν τις χώρες αυτές. Χθες, ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο αντικατάστασης των S-300, απάντησε ουσιαστικά με βάση τη γραμμή του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ: «Η κυβέρνηση δεν συζητάει καμία αντικατάσταση, που ενδεχομένως θα αποδυναμώσει την αμυντική μας ικανότητα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι στο τραπέζι». Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε κίνηση αντικατάστασης πάντοτε συνοδεύεται με αυτό που λέει και η λέξη: αντικατάσταση με κάτι πιο λειτουργικό, πιο αποτελεσματικό, πιο σύγχρονο. Σε καμία περίπτωση δεν θα προβεί η κυβέρνηση αυτή στην οποιαδήποτε πράξη αποδυνάμωσης της αποτρεπτικής και της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα