Παραμένει στη φυλακή η Καϊλή!

Δεν κατάφερε να πείσει τις βελγικές Αρχές να την αφήσουν ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, παρά τα ονόματα και τις διευθύνσεις που έδωσε για το σκάνδαλο

Χριστούγεννα στο κελί της φυλακής των Βρυξελλών θα κάνει η Εύα Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε να πείσει τις βελγικές διωκτικές Αρχές να την αφήσουν ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Η όμορφη Εύα για να αποκτήσει ξανά την ελευθερία της δεν είχε κανένα πρόβλημα να «κελαηδήσει», δίνοντας ονόματα, διευθύνσεις, αλλά και ποσά που έλαβαν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Ομως αυτό δεν φάνηκε αρκετό. Οπως αρκετό δεν φάνηκε και το κακοστημένο show που στήνει εδώ και ημέρες ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος έφτασε χθες στο σημείο να πει πως οι εισαγγελείς φοβούνται την απαγωγή της Καϊλή από Καταριανούς πράκτορες. Ετσι, ο κ. Δημητρακόπουλος ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα έχοντας στο ενεργητικό του μια βαριά δικαστική ήττα, καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές για την ανάγκη αποφυλάκισης της «Barbie του Ευρωκοινοβουλίου». Ο Βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ, άλλωστε, έχει τη φήμη του ασυγκίνητου απέναντι σε τηλεοπτικά show με ελλιπή στοιχεία. Λίγο πριν από την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την Εύα Καϊλή, τα διεθνή ΜΜΕ έφεραν στο «φως» νέες λεπτομέρειες για το σκάνδαλο Κατάρ-gate, το δίκτυο του οποίου είχε απλώσει τα «πλοκάμια του» από τις Βρυξέλλες έως την Ιταλία και το Μαρόκο. Αποκαλυπτικό είναι το χθεσινό άρθρο της ιταλικής «ilFattoQuotidiano», η οποία δημοσίευσε νέα κομμάτια από την απολογία της τέως αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, καθώς και τα ονόματα άλλων ευρωβουλευτών και πολιτικών προσώπων που φέρεται ότι έχουν εμπλοκή στο ευρωπαϊκό σκάνδαλο.

«Πριν από τον κορονοϊό ο Παντσέρι είχε φέρει χρήματα στο σπίτι μας, τα οποία πήρε μετά. Ο λόγος που το έκανε αυτό ήταν πως εμπιστευόταν το σπίτι μας, με τον Φραντσέσκο, περισσότερο από το δικό του. Πιθανότατα, λόγω της ασυλίας μου» είπε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα, ενώπιον των Αρχών στην πολύωρη πρώτη απολογία της, προτού οδηγηθεί στη φυλακή.

Οπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικές ημέρες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε δώσει στις Αρχές, εκτός από το όνομα του Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου, και ονόματα από άλλους ευρωβουλευτές, που φαίνεται πως διαδραμάτιζαν κάποιο ρόλο στην «οργάνωση» και είχε επικοινωνήσει μαζί τους μετά την «εισβολή» της βελγικής αστυνομίας στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το άρθρο της «ilFattoQuotidiano», αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές, με τους οποίους ήρθε σε επαφή η Καϊλή, ήταν ο Marc Tarabella και η Maria Arena, μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν είναι προς το παρόν στο ραντάρ του εισαγγελέα.

Στη συνέχεια η εφημερίδα ανέφερε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επικαλέστηκε ενώπιον των Αρχών οικονομικές δυσκολίες του συντρόφου της και πως αυτός δανειζόταν από τους γονείς του. «Ο Φραντσέσκο δεν έχει πολλά χρήματα, επειδή δεν μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα έξοδα. Είναι, επίσης, νεότερος από εμένα. Ξέρω ότι δανείζεται από τους γονείς του ανά διαστήματα» υποστήριξε. «Ξέρω ότι κάτι κρατούσε για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Κοτσολίνο» φέρεται ότι είπε και πρόσθεσε: «Αλλά δεν έχω σκεφτεί ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων».

Οσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της και έδωσε εντολή στον πατέρα της να τα πάρει από εκεί, τόνισε ακόμα μία φορά πως δεν ήταν δικά της, αλλά του πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι.

Σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα, η Καϊλή έδωσε στις Αρχές αρκετά ονόματα που φέρεται ότι εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στο Κατάρ-gate. Τα τρία πρώτα ήταν ο Παντσέρι, ο Marc Tarabella και η Maria Arena. «Αρχικά προσπάθησα να τηλεφωνήσω στον Παντσέρι, ο οποίος όμως μιλάει μόνο ιταλικά, και δεν κατάφερα να τον βρω. Ετσι προσπάθησα να πάρω τηλέφωνα τον Tarabella και μετά την Arena. Μου είπαν πως δεν γνωρίζουν γιατί δεν απαντά».

«Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο ονόματα από λομπίστες που τον βοηθούν» της λέει ο δικαστής Michel Claiseto για να την πιέσει για αποκαλύψεις.

Η Εύα Καϊλή δεν διστάζει και αναφέρει τα ονόματα, «ο Giuseppe Meroni, ο προηγούμενος βοηθός του που εξακολουθεί να τον βοηθά. Ο Davide δεν γνωρίζω το επώνυμό του, αλλά μπορώ να το δω, γιατί εργάζεται εκεί. Η Simona, η Carola και η Francesca. Ο Παντσέρι τούς βοήθησε και είχαν κάτι σαν συναλλαγή».

Ποιους έδωσε

Στην πίεση που της άσκησε ο δικαστής για το ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Παντσέρι, η Καϊλή έδωσε τους Maria Arena, Marc Tarabella, Andrea Cozolino. Ενώ απάντησε θετικά και σε δύο ονόματα που ανέφεραν οι Αρχές, τα οποία έχουν και αυτά εμπλοκή. «Ο Moretti και ο ευρωβουλευτής Brando Benifei;» τη ρωτούν, με την Καϊλή να λέει ένα λιτό «ναι».

«Δεν ξέρω αν έλαβαν χρήματα από τον Παντσέρι, θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει στο Κατάρ ή στο Μαρόκο, να έχουν οργανώσει τις αποστολές του, αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν επίσημες αποστολές, δεν γνωρίζω για κανένα δώρο που μπορεί να έλαβαν» καταλήγει η κυρία Καϊλή, απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενο χρηματισμό τους από τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή.


Δεσμεύτηκε το «χρυσό» οικόπεδο της Πάρου!

Σφίγγει συνεχώς ο κλοιός γύρω από την ωραία της Ευρωβουλής Εύα Καϊλή, αφού με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο, το οποίο αγοράστηκε από την ίδια και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου. Η ίδια, μέσω του νομικού της παραστάτη στην Ελλάδα Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μελών της οικογένειάς της και του συζύγου. Η αντίδραση του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη ήταν γρήγορη μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως ακίνητα, λογαριασμοί και εταιρίες.

Η δέσμευση είχε κοινοποιηθεί αμέσως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ, εκτός από τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, έχουν δεσμευτεί και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μιας real estate εταιρίας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία ανήκει στην ευρωβουλευτή και στον σύντροφό της.

Στο μικροσκόπιο

Ωστόσο, η ευρωβουλευτής έχει μπει και στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας και θα ερευνηθεί ποινικά, με βασική προϋπόθεση πως, αν προκύψει η τέλεση αδικημάτων στην Ελλάδα, δεν θα αφορούν στα ίδια πραγματικά περιστατικά για τα οποία ήδη διώκεται στο Βέλγιο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έχει δώσει επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε σε δύο επίκουρους εισαγγελείς προκειμένου να ερευνήσουν εάν η ευρωβουλευτής έχει διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις βελγικές Αρχές και σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.


ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Politico: Χέρι χέρι οι δύο αδελφές σε πολιτική και μπίζνες

Ως τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος παρουσιάζει τις αδερφές Καϊλή το Politico, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην πορεία των δύο γυναικών από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ως τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και από τη λάμψη της Ευρωβουλής στις business εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ και πολλά χρόνια στα πολιτικά πηγαδάκια ήταν γνωστό πως «άγρυπνος φρουρός» της όμορφης Εύας, που λειτουργούσε ως «front-woman», ήταν πάντα η αδερφή της Μανταλένα. Η ίδια εξάλλου σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα που ανέλαβε στα χρόνια της πολιτικής της καριέρας είχε πάντα τη Μανταλένα ως την πλέον έμπιστη συνεργάτιδά της.

Στις Βρυξέλλες όμως φαίνεται πως η σχέση των δύο αδερφών αναβαθμίστηκε. Από τη μια πλευρά η Εύα «έκοβε» στον πολιτικό στίβο και από την άλλη η αδερφή της Μανταλένα «έραβε» στον επιχειρηματικό κόσμο, ακολουθώντας όμως πάντα βίους και επιλογές… παράλληλες. «Την ώρα που η Εύα Καϊλή έστρεφε το ενδιαφέρον της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και κρυπτονομισμάτων, η Made Group της Μανταλένας Καϊλή το 2018 δημιούργησε μια “μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία”, την Elontech, η οποία επικεντρωνόταν στους ίδιους τομείς» γράφει χαρακτηριστικά το Politico. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως στην Elontech η Μανταλένα Καϊλή ήταν η managing director, ενώ η Εύα Καϊλή είχε τον ρόλο της συμβούλου.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι αδερφές Καϊλή, όπως διαχειρίστηκαν μαζί την άνοδο στην κορυφή, έτσι καλούνται σήμερα από κοινού να διαχειριστούν όχι μόνο την κοινωνική απαξία, αλλά και τον κίνδυνο της φυλάκισης, αντιμετωπίζοντας μάλιστα η Εύα ιδιαίτερα βαριές κατηγορίες. Ομως ακόμα και αυτήν την ώρα οι δύο αδερφές παραμένουν αχώριστες.

Το Politico τονίζει ακόμη ότι οι δύο αδελφές συχνά αποθέωναν η μία την άλλη στα social media, ενώ ξεκινούσαν… μαραθώνιους για ψώνια στην Αθήνα.


Αβραμόπουλος: Λέει τώρα ότι δεν ήξερε τη δράση του Παντσέρι

Το σκάνδαλο των μυστικών χρηματοδοτήσεων από το Κατάρ σε κορυφαίους πολιτικούς της Ε.Ε., που επιβεβαιώνει τη διαφθορά στα ρετιρέ των Βρυξελλών, έχει θορυβήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο τέως επίτροπος της Ελλάδας, που πληρωνόταν με 5.000 τον μήνα από ΜΚΟ του θεωρούμενου ως «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, λέει τώρα πως «αν το είχε πάρει χαμπάρι, θα είχε φύγει».

Ο Δ. Αβραμόπουλος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και προσπαθεί -με τη μοναδική ικανότητα που τον διακρίνει να λέει αερολογίες (κοινώς, αρλούμπες)- να ξεφύγει από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς τον πλησιάζει απειλητικά ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης.

Τον «ξεσκονίζουν»

Το βράδυ της Τετάρτης από τον Alpha δήλωσε ανυποψίαστος για τους λόγους που τώρα τον «ξεσκονίζουν». Και χθες από την ΕΡΤ, δίνοντας μια διασκεδαστική παράσταση, από αυτές που μόνο ο ίδιος ξέρει, υποστήριξε με το γνωστό… αδιαπραγμάτευτο ύφος του ότι «δεν υπάρχει εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έρευνα, αλλά για… διερεύνηση».

Αυτή η λεπτή διάκριση φαίνεται πως διαφεύγει από τους δημοσιογράφους, και κυρίως από τη Δικαιοσύνη, η οποία ζητά τώρα να πληροφορηθεί τι δουλειά είχε ο τέως επίτροπος σε ένα διεφθαρμένο κύκλωμα που μοίραζε αφειδώς χρήματα στα μαλακά ευρωπαϊκά σαλόνια για να προωθεί τις δημόσιες σχέσεις των ζάπλουτων εμίρηδων του Κατάρ.

«Ο Παντσέρι ήταν μεγάλη μορφή στην Ιταλία» λέει και προσθέτει ότι «η Κομισιόν, κυρίως έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο είχε τη σκοπιμότητά του, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει για τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν από τρία χρόνια, όταν ζήτησα επίσημα την άδεια για να γίνω μέλος μιας τιμητικής επιτροπής της ΜΚΟ Fight Impunity».

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα