Ο Μητσοτάκης σε ρόλο βιβλιοκριτικού!

Η χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα φαίνεται πως δεν σταμάτησε τις κομματικές μηχανές, με τον πρωθυπουργό, ανήμερα τα Χριστούγεννα, να προχωρά σε μια άκρως επικοινωνιακή ανάρτηση.

Η κάλπη, εξάλλου, είναι προ των πυλών και οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν το ξεχνούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε μέσω facebook στους πολίτες, προτείνοντας βιβλία και ενθυμούμενος τα αγαπημένα του Χριστούγεννα. Επιχείρησε συγκεκριμένα να εμφανιστεί ανθρώπινος και συγκινητικός, αναφέροντας πως τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχει περάσει είναι τα τρία πρώτα των παιδιών του.

«Θυμάμαι ακόμα», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τι φορούσε η Σοφία στα πρώτα της Χριστούγεννα – ένα όμορφο πράσινο βελούδινο φόρεμα. Ημασταν οι τρεις μας, νιόπαντροι ουσιαστικά με τη Μαρέβα, και επιλέξαμε να γιορτάσουμε μόνοι μας. Εξι χρόνια αργότερα, είχαμε γίνει πέντε. Και θυμάμαι τη λαχτάρα που είχαμε κάθε χρόνο να κάνουμε τα Χριστούγεννα μαγικά για τα παιδιά. Αυτό που δεν περίμενα ήταν πως με τη σειρά τους τα παιδιά θα έκαναν τα Χριστούγεννα ξανά μαγικά και για εμάς» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, που έχει ως προφανή και αποκλειστικό στόχο να προκαλέσει συγκίνηση, προς άγραν ψήφων.

Μάλιστα, εκτός από χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράστηκε και βιβλία που έχει διαβάσει, προτείνοντας στους πολίτες να τα διαβάσουν ή να τα δωρίσουν στα αγαπημένα πρόσωπά τους. Προτείνει ανάμεσα στα άλλα το «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» του Χρήστου Χωμενίδη, το «Το μόνο της ζωής τους ταξίδι» του Ηλία Μαγκλίνη και το βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού «Ο Ελληνικός Εμφύλιος». Ο πρωθυπουργός προτείνει και το «Κάποια μίλησε» των Τζόντι Κάντορ και Μέγκαν Τούι, λέγοντας πως πρόκειται για ένα «συναρπαστικό βιβλίο για το χρονικό της έρευνας που οδήγησε στο κίνημα #MeToo».

Οσο για τους ανήλικους αναγνώστες, προτείνει το «Ελευθέριος Βενιζέλος – Ακολουθώντας τα βήματά του στην Ιστορία» της Μάρως Βασιλειάδου, το βιβλίο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου «Ο Ελύτης για παιδιά», καθώς και το πρώτο βιβλίο ενός νέου συγγραφέα, του Θόδωρου Αραμπατζή, με τίτλο «Η φωνή των δέντρων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα