Ρεβεγιόν στο κελί για την Εύα της απληστίας

Αυτές οι γιορτές ήταν πολύ διαφορετικές από τη χλιδή που είχε συνηθίσει μέχρι τώρα η Εύα Καϊλή

Τα περασμένα χρόνια οι χριστουγεννιάτικες αποδράσεις της Εύας Καϊλή απασχολούσαν τα μέσα ενημέρωσης, καθώς η όμορφη ευρωβουλευτής και ο ζεν πρεμιέ σύντροφός της μαγνήτιζαν τον τηλεοπτικό φακό τόσο με την όμορφη παρουσία τους όσο όμως και με τον πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής τους μέσα από τα social media.

Τα φετινά Χριστούγεννα όμως για το άλλοτε… πριγκιπικό ζεύγος των Βρυξελλών είναι διαφορετικά, καθώς τα φλας της δημοσιότητας αυτή τη φορά εμφανίζονται επιχειρώντας να διαπεράσουν τα ερμητικά κλειστά κελιά όπου φυλάσσονται στις Βρυξέλλες.

Λόγω Κατάρ, η άλλοτε εκθαμβωτική αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγκάστηκε να αφήσει τις επισημότητες του παρελθόντος και τις μαγευτικές αποδράσεις στα πανάκριβα σαλέ της κεντρικής Ευρώπης, περιοριζόμενη σε ένα μικρό κελί των Βρυξελλών, μόνη της και ταπεινωμένη, αντιλαμβανόμενη πως είναι αδύνατον να τους κοροϊδεύεις όλους και για πολύ καιρό!

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποχρεώθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα να ακολουθεί τους κανόνες του σωφρονιστικού ιδρύματος και σε αντίθεση με άλλες συγκρατούμενές της δεν δέχτηκε επισκεπτήριο. Ωστόσο, και οι φετινές γιορτές της είχαν ένα στοιχείο επισημότητας, από αυτή που απολάμβανε στο παρελθόν, καθώς τουλάχιστον το εορταστικό μενού ήταν γκουρμέ και καθόλου λιτό.

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων για την Εύα Καϊλή και τις συγκρατούμενές της είχε ως ορεκτικό σούπα σπαραγγιού. Το κυρίως πιάτο ήταν pavé γαλοπούλας με αρακά, καρότα και σάλτσα πιπεριά, ενώ το επιδόρπιο dame blanche, ένα γλυκό από παγωτό βανίλια με σαντιγί και ζεστή λιωμένη σοκολάτα, καθώς και μάφιν.

Το χριστουγεννιάτικο μενού ωστόσο δεν περιελάμβανε κάποιο κρασί -από αυτά που η όμορφη Εύα απολάμβανε- ούτε, φυσικά, αλκοόλ. Η διεύθυνση των φυλακών έδωσε τη δυνατότητα στις κρατούμενες να αγοράσουν μερικά πράγματα από το κυλικείο, εφόσον τους μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Τηv «παγωνιά» της μοναξιάς για την όμορφη Εύα κατάφερε να σπάσει μονάχα ο πατέρας της, Αλέξανδρος, ο οποίος επισκέφτηκε την κρατούμενη πολιτικό στις φυλακές του Χάρεν παραμονές των Χριστουγέννων. Ο ίδιος είναι άλλωστε που έχει αναλάβει τη φροντίδα της μικρής κόρης της ευρωβουλευτού, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δει την κόρη της, καθώς δεν θέλει να την αντικρίσει σε αυτή την κατάσταση.

Στις φυλακές επιτρέπεται στις μητέρες όχι μόνο να βλέπουν τα παιδιά τους, αλλά, εάν το επιθυμούν, και φυσικά υπό προϋποθέσεις, να μείνουν μαζί με το παιδί τους σε ειδικά δωμάτια του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει στις φυλακές, αφού οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν το προδικαστικό συμβούλιο, καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, θεωρείται ύποπτη φυγής, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αλλοιώσει στοιχεία που αφορούν την έρευνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα