Χρυσές δουλειές για κολλητό του Άδωνη και στέλεχος της ΝΔ

«Όργιο» με απευθείας αναθέσεις στους ημετέρους Ροδάκο και Κουτούπη. Την τελευταία τριετία εξασφάλισαν από το Δημόσιο -μέσω εταιριών τους- σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας 5.500.000 ευρώ

Δεν έχουν έχουν τέλος οι «Πάτσηδες» και οι «Χειμάρες» στη Ν.Δ., με την κυβέρνηση όμως να συνεχίζει να τους καλύπτει παρότι οι αποκαλύψεις για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι συνεχείς.

Χθες το newsbomb.gr αποκάλυψε ότι το στέλεχος της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτούπης αλλά και ο Ανδρέας (Ακης) Ροδάκος την τελευταία τριετία «έχουν εξασφαλίσει μέσω διαφόρων εταιριών συμφερόντων τους σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας 5.500.000 ευρώ περίπου από το Δημόσιο, μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες». Ο Ανδρέας Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ., ενώ ο Ανδρέας Ροδάκος δεν κατέχει επίσημη θέση στη Νέα Δημοκρατία, όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, «είναι φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει στα social media του».

Ο Ανδρέας Ροδάκος μαζί με τον φίλο του Αδωνη Γεωργιάδη

Ο Οικονόμου

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, παρείχε πλήρη κάλυψη, χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ έριξε ακόμη μια φορά το… μπαλάκι των κατηγοριών στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα και την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαγραφής του Ανδρέα Κουτούπη απάντησε πως η κυβέρνηση… έχει αποδείξει ότι πορεύεται με σύμμαχο τη «διαφάνεια» και τη «νομιμότητα» και μίλησε για σκανδαλολογία! «Δεν υιοθετούμε τη σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις ούτε προσπάθεια δημιουργίας ενός αχταρμά με πραγματικά και ανύπαρκτα γεγονότα, με περιγραφές, φωτογραφίες, με ιδιότητες που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν, προκειμένου να βγουν τα συμπεράσματα που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους. Η κυβέρνηση αυτή πορεύεται σε όλα της τα ζητήματα με βάση τη νομιμότητα, τους κανόνες, τους θεσμούς και τη διαφάνεια» είπε. Σε άλλη ερώτηση, για το «εάν υπάρχουν άλλοι βουλευτές, αντίστοιχες περιπτώσεις όπως ο κ. Πάτσης και ο κ. Χειμάρας», αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω στα ζητήματα αυτά από τις απαντήσεις που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι γνωστοί οι νόμοι, τα ασυμβίβαστα, οι περιορισμοί, όπως επίσης και τα όργανα της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένα με το να ελέγχουν περαιτέρω πράγματα πέραν του ασυμβιβάστου, σαν και αυτά που περιγράψατε» απάντησε Γιάννης Οικονόμου και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με δύο υποθέσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα της Ολγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, από το 2015: «Παρεμπιπτόντως, ακόμα περιμένω μία απάντηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των δύο υπουργών του που είχαν υποπέσει σε αυτά τα ασυμβίβαστα, της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Θα πει κανείς ότι πολιτικά κρίθηκε στις εκλογές, ενδεχομένως».

Θυμίζουμε ότι μετά τον βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση και τη δραστηριότητά του με τα «κόκκινα δάνεια», ακολούθησε η υπόθεση του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ. Θέμη Χειμάρα, ο οποίος, μέσω επιχειρήσεων συμφερόντων του, εισέπραξε πάνω από 400.000 ευρώ από συμβάσεις του Δημοσίου. Τις τελευταίες ημέρες ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη βουλευτή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Αννα Ευθυμίου ότι παρείχε υπηρεσίες προς τον ΕΦΚΑ παράλληλα με τη βουλευτική της θητεία, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Για το θέμα του κ. Κουτούπη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου κάλεσε τη Ν.Δ. να απαντήσει αν θα τον διαγράψει ή στηρίζει ακόμα ένα πλιάτσικο 5.500.000 ευρώ και αν θα ζητήσει να επιστραφεί το συγκεκριμένο ποσό.

Το στέλεχος της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτούπης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα