Οπισθεν Μητσοτάκη για επιστροφή των Γλυπτών

Αποκαλυπτική δήλωση ομολογίας ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ήταν σε μυστικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο για τον δανεισμό τους

Ο πισθεν ολοταχώς για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα κάνει ο πρωθυπουργός και ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ήταν σε μυστικές συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο για τον δανεισμό τους. Η δήλωσή του χθες ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι αν δεν γινόταν σάλος με τον δανεισμό και τις επιπτώσεις που θα είχε, μέρος των γλυπτών θα ερχόταν στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι τινάχτηκε στον αέρα το σχέδιό του να έρθουν τα γλυπτά ως δανεικά στη χώρα για να εκμεταλλευτεί το γεγονός στις εκλογές, τώρα υπόσχεται πως ότι αν ο ελληνικός λαός τον ψηφίσει ξανά, θα τα φέρει πίσω στην επόμενη τετραετία. «Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι ήδη έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και, εφόσον ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευτεί και πάλι μετά τις εκλογές, πιστεύω ότι τελικά αυτόν τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε, με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς κόκκινες γραμμές που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν θέσει» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Διάψευση

Την ίδια ώρα που μιλούσε με την κυρία Σακελλαροπούλου, τον κ. Μητσοτάκη ή τις προθέσεις του διέψευδε η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας Μισέλ Ντόνελαν μιλώντας στο BBC: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Ελλάδα» τόνισε η κυρία Ντόνελαν και έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, ο Τζορτζ Οσμπορν, πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, δεν είχε ποτέ του την πρόθεση να επιστραφούν μόνιμα στην Ελλάδα: «Δεν πρόκειται να τα στείλει πίσω (σ.σ.: τα Γλυπτά). Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει». Τελικά ο κ. Μητσοτάκης τι συζητούσε με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, τον δανεισμό τους, όπως έγραψαν από την πρώτη στιγμή τα βρετανικά ΜΜΕ;

Οι υπόλοιπες μεγαλόστομες διαπιστώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν χρήζουν κριτικής, καθώς είπε ότι «στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει μία αλλαγή στάσης και σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά και σε επίπεδο ανθρώπων που έχουν άποψη για το ζήτημα αυτό, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, οι οποίοι ανοιχτά πλέον επιχειρηματολογούν υπέρ της ανάγκης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητά τους και την ιδιαίτερη σημασία για τον παγκόσμιο πολιτισμό». Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν περίμενε ότι θα τον «άδειαζε» η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα