Στον ανακριτή ο πατέρας και ο σύντροφος της Καϊλή

Στο επίκεντρο των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο Κατάρ-gate βρίσκεται η οικογένεια Καϊλή, καθώς ο πατέρας της Εύας, Αλέξανδρος Καϊλής, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές για τη βαλίτσα με τα χιλιάδες ευρώ που προσπάθησε να αποκρύψει το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου.

Την πληροφορία πως ο πατέρας της άλλοτε αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε τις πύλες των βελγικών δικαστικών Αρχών μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA, επικαλούμενο πληροφορία από τις βελγικές αρχές ασφαλείας. Την ανάκριση του Αλέξανδρου Καϊλή είχε προαναγγείλει ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ένα 24ωρο νωρίτερα είχε πει ότι σήμερα «θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κυρίας Καϊλή και ο σύντροφός της, και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ό,τι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επιτόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επιτόπου να δώσουν απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Καϊλής είχε εντοπιστεί με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά, περίπου 600.000 ευρώ, την πρώτη ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο, καθώς προσπαθούσε να φύγει από πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών και συνελήφθη. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της συμπληρωματικής απολογίας της Εύας Καϊλή, καθώς μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε ολοκληρωθεί, με τις πληροφορίες ωστόσο να μην αποκλείουν να γίνει μέσα στο βράδυ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η ευρωβουλευτής τον ενημέρωσε τηλεφωνικά προχθες αργά το βράδυ. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου πιθανότατα θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών σήμερα για συμπληρωματική απολογία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει συγκεκριμένα τον λόγο της κλήσης της.

O συνήγορος της Εύας

Την ίδια ώρα, ακόμα μια φορά ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διακήρυξε ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε την Αστυνομία μόλις ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συντρόφου της.

«Οι βελγικές Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της δωροδοκίας» κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, δήλωσε ο δικηγόρος της στο Euronews, καταγγέλλοντας την κράτησή της στη φυλακή ως «νομικά εσφαλμένη».
Σύμφωνα με το euronews.com, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε σε συνέντευξή του στο μέσο πως «ο δικαστής Κλεζ είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να τεκμηριώνουν την κατηγορία της δωροδοκίας, αλλά μπορεί να βρεθούν στοιχεία στο μέλλον».

«Αυτό δεν είναι συμβατό με το κράτος δικαίου, το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, για να κρατηθεί κάποιος στη φυλακή με την προοπτική να βρει στοιχεία στο μέλλον. Είναι νομικά λάθος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πολιτική επιρροή σε αυτή την απόφαση» πρόσθεσε. Επίσης, άλλη μια φορά διακήρυξε την αθωότητα της κυρίας Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι κάλεσε την Αστυνομία μόλις ενημερώθηκε για τη σύλληψη του συντρόφου της. «Αυτό είναι ένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο ότι η πρώτη της κίνηση ήταν να μιλήσει στην Αστυνομία» είπε ο δικηγόρος. «Αυτό σημαίνει ότι δεν γνώριζε πως υπήρχε κάτι παράνομο στο σπίτι της, διαφορετικά δεν θα είχε καλέσει την Αστυνομία. Αλλά δεν ήταν δυνατόν, επειδή η Αστυνομία δεν μιλούσε αγγλικά, και μετά συνέβησαν όλες οι εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η κυρία Καϊλή δεν γνώριζε για τα χρήματα και το έμαθε μόλις είδε την είδηση. Στη συνέχεια αποφάσισε να καλέσει στενούς συναδέλφους του συντρόφου της -μερικοί από αυτούς κατηγορούνται τώρα και για διαφθορά- για να απαλλαγεί από τα χρήματα που βρέθηκαν τελικά στο διαμέρισμά της και σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα