Ομολογία! Εκτός πλαισίου της ΕΥΠ οι υποκλοπές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί ανεξέλεγκτος παρακρατικός μηχανισμός

Με μισόλογα αλλά και με εμφανή προσπάθεια -ακόμα μία φορά- να δημιουργήσει εμπόδια στη διερεύνηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου, παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έγιναν παρακολουθήσεις, αλλά τις απέδωσε σε κύκλους της ΕΥΠ που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου.

Επί της ουσίας, ο κ. Οικονόμου, για να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, παραδέχτηκε ότι μέσα στην ΕΥΠ λειτουργεί ένα… παρακράτος, το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει και έχει ευθύνες γι’ αυτό. Και μόνο αυτή η παραδοχή κάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ακόμα μεγαλύτερες, αφού ομολογεί ότι είναι ανίκανη ακόμα και την ΕΥΠ να προστατέψει.

«Οι σκιές»

«Εχουμε πει πολλές φορές ότι, αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα που είναι εκτός διαδικασιών, θα φανούν, θα αποδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά. Αν υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου, δεν θα μείνει στο σκοτάδι» είπε στον Σκάι ο κ. Οικονόμου. Πρόσθεσε, ωστόσο: «Η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, αλλά έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ και έγιναν και σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά εσωτερικά την υπηρεσία, αλλά έγινε μια σειρά από κινήσεις που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα, τόνισε: «Αν υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης είναι ότι ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Μόλις αυτό εντοπίστηκε, έγιναν οι αλλαγές. Πάμε παρακάτω. Λέμε ότι κάτι συνέβαινε. Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Από την πρώτη στιγμή πήραμε σημαντικές αποφάσεις».

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε ακόμα και για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, η θητεία του οποίου πήρε παράταση από το ΚΥΣΕΑ για έναν χρόνο, παρότι έχει αποδειχθεί ότι ήταν στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Ωστόσο, και πάλι έριξε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί της ουσίας παίζει το παιχνίδι των Τούρκων. «Αναρωτιέμαι αν έχουν τη στοιχειώδη ευφυΐα στην αντιπολίτευση για το ποιος ωφελείται από την επίθεση στον κ. Φλώρο. Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν τι γράφεται στον τουρκικό Τύπο» είπε και τόνισε: «Ρωτήσαμε ευθέως αν εμπιστεύονται τον Α/ΓΕΕΘΑ. Δεν εμπιστεύονται τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων που διαχειρίστηκε την κρίση στον Εβρο, τις προκλήσεις της Αγκυρας, που έχει θωρακίσει τα σύνορα κ.λπ. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα που ξεπερνούν τον πολιτικό καιροσκοπισμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα