«Κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη»!

Η Τσαπανίδου «δικαιώνει» την «κυριακάτικη δημοκρατία», που έγραφε ότι όλα είναι ανοιχτά για συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι οριακή, ανεξάρτητα από τη θέση της Νέας Δημοκρατίας

Μια απάντηση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου (φωτό)για την επόμενη μέρα από τις εκλογές στη συνέντευξη που έδωσε χθες στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ήρθε να επιβεβαιώσει την «κυριακάτικη δημοκρατία», που στο χθεσινό της φύλλο δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο είναι πολύ πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

Η κυρία Τσαπανίδου στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε κυβέρνηση μειοψηφίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής, δεν το απέκλεισε, απαντώντας: «Ο στόχος μας για τις εκλογές που έρχονται, που πλέον είναι θέμα χρόνου για να γίνουν, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα και, εξ αυτού, να σχηματιστεί ένα προοδευτικό, δημοκρατικό κυβερνητικό σχήμα που θα νομοθετήσει τομές, υπερβάσεις, αλλά και την επαναφορά των δημοκρατικών θεσμών στον αρχικό -θα έλεγα, οραματικό- ρόλο τους. Οι Ελληνες πολίτες δεν θα αφήσουν τη δημοκρατία σε αυτή τη χώρα να φθαρεί ακόμα περισσότερο. Ξέρουν όλοι ότι διακύβευμα για τις εκλογές είναι η Ελλάδα να μην χάσει τον ευρωπαϊσμό της.

Οσο θα είναι μεγαλύτερη η δυναμική μας που θα αντληθεί από την ψήφο στην κάλπη τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η δυνατότητά μας να υπερασπιστούμε τους πολίτες που υποφέρουν. Από εκεί και μετά τα ενδεχόμενα είναι όλα ανοιχτά. Κι αυτό γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι αναποφάσιστοι αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή που όσο μικραίνει τόσο τα ποιοτικά στοιχεία βγάζουν αποτελέσματα συντριπτικά εις βάρος της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, στις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες τον τελευταίο λόγο έχουν οι πολίτες. Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κάνει τίποτα για την υποστήριξη των κοινωνικών συμφερόντων, ενώ η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο στήριξε το κοινωνικό εισόδημα, στον βαθμό που μπορούσε σε συνθήκες Μνημονίων, αλλά ταυτόχρονα άφησε ένα μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ για τη δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας.

Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να σχηματιστεί μια πλατιά προοδευτική κυβέρνηση, που θα άρει τις αδικίες και θα αποκαταστήσει το κράτος δικαίου».

Αυτή η δήλωση βάζει φωτιά στο εκλογικό σκηνικό, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ομολογείται από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, όποια κι αν είναι η σειρά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Τώρα, τι ακριβώς έγραψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία»;

«Στην περίπτωση που επαληθευτούν μάλιστα οι εκτιμήσεις ότι τελικά “θα πάμε σε ντέρμπι”, αυτό μπορεί να αλλάξει και τα δεδομένα για την πρώτη Κυριακή. Ηδη αυξάνονται οι φωνές που λένε ότι, αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι οριακή, όλα τα ενδεχόμενα (και αριθμητικά) για τον σχηματισμό πλειοψηφίας -χωρίς τη Ν.Δ.- παραμένουν ανοιχτά, ακυρώνοντας και τη θεωρία περί “κυβέρνησης ηττημένων”…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα