Ακραία πόλωση προκάλεσε ο… ανένδοτος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πεζοδρομιακή δημοκρατία», η Κουμουνδούρου τον κάλεσε σε ντιμπέιτ, ενώ βαριές κουβέντες αντάλλαζαν βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας

Κατακόρυφα ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απόσχει των ψηφοφοριών στη Βουλή, αποδεικνύοντας πως το πολιτικό σκηνικό θα πολώνεται ακόμη περισσότερο προϊόντος του χρόνου και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Ο πρωθυπουργός επέλεξε την κατά μέτωπο επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον του, κάνοντας λόγο για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια». Στο πλαίσιο επίσκεψής του στον Μαραθώνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «θλιβερή και απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «αδιανόητο ακτιβισμό».

«Ας του πει κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι πεζοδρομιακή δημοκρατία. Και ας αναλογιστεί ότι είμαστε στην κυβέρνηση σήμερα επειδή μας ψήφισε το 40% του ελληνικού λαού. Και ας αντιληφθεί, επιτέλους, ότι απολαμβάνουμε της εμπιστοσύνης της Βουλής, επειδή πριν από λίγες ημέρες έκανε πρόταση δυσπιστίας, έφαγε τα μούτρα του και 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο απέφυγε αριστοτεχνικά να αναφέρει πως την ίδια τακτική είχαν χρησιμοποιήσει ο ίδιος και η «γαλάζια» παράταξη το 2019 όσο βρίσκονταν στην αξιωματική αντιπολίτευση…

Σήκωσε το γάντι

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι που του πέταξε η κυβέρνηση με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, η οποία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ.
«Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας! Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Επτά χρόνια τώρα το αποφεύγει. Νομιμοποίηση της εκτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όμως δεν θα έχει» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου, καταγγέλλοντας πως ο πρωθυπουργός «που περιφρονεί τη δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της άμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως «όσο για τα προβλήματα των πολιτών, το θυμήθηκε πολύ αργά. Ενάμιση χρόνο τώρα κάνει πλάτες στα καρτέλ, πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια. Πολύ σύντομα οι πολίτες θα του δώσουν την απάντησή τους».

Η πολιτική πόλωση μεταφέρθηκε και στην αίθουσα της Ολομέλειας, όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση έγιναν μαλλιά κουβάρια. Ολα άρχισαν όταν η Θεοδώρα Τζάκρη επιχείρησε να εξηγήσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από τις ψηφοφορίες, λέγοντας πως η «συνταγματική εκτροπή» είναι αυτή που υπαγορεύει αυτή τη στάση. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει όταν στο Πεντάγωνο παρακολουθείται και ο τελευταίος ΚΨΜιτζής και η οδός Κατεχάκη έχει γίνει σουρωτήρι μαφιόζων» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση της συμπολίτευσης αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου…

«Heavy metal»

Ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε πως ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφασή του ακύρωσε την κοινοβουλευτική διαδικασία. Οσο για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως «εμείς εισαγάγαμε τον όρο σκληρό ροκ, και θα το κάνουμε και heavy metal», χαρακτηρίζοντας την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ «απόδειξη αμηχανίας». Τότε ο Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) του απάντησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εδώ», καθώς συμμετέχει κανονικά στις συζητήσεις, απλώς, όπως είπε, «δεν μετέχει στις ψηφοφορίες», συμπληρώνοντας πως τη δημοκρατία στην Ελλάδα «την έχουν κλειδώσει σε σκοτεινό μυστικό δωμάτιο».

Η κόντρα όμως δεν σταμάτησε εκεί, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να αναρωτιέται «πώς θα πείσουμε τα παιδιά μας όταν ένα κόμμα θα απέχει από τις ψηφοφορίες και μάλιστα θα πληρώνεται κιόλας κανονικά;», ενώ ο Γιάννης Βρούτσης της Ν.Δ. έκανε λόγο για κοινοβουλευτική εκτροπή. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, που παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αρχηγό μαφίας και κάπο ντι κάπι.

Επειτα από όλα αυτά, και με τους βουλευτές να αντιπαρατίθενται επί περίπου 40 λεπτά, παρενέβη εκ νέου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λέγοντας πως η εικόνα στην Ολομέλεια θυμίζει «τριτοκλασάτο καφενείο» και τηλεοπτικό σταθμό, την ώρα που η χώρα θρηνεί και καθημερινά δέχεται απειλές από την Τουρκία. Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ήδη πράξη την εξαγγελία για αποχή από τις ψηφοφορίες, κατά την κύρωση διακρατικής συμφωνίας. Μάλιστα, καταπώς φαίνεται η απόφαση της Κουμουνδούρου αφορά συνολικά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτό φάνηκε και χθες στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τη συζήτηση αιτήματος άρσης ασυλίας του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο να εξέρχεται της αιθούσης προκειμένου να τηλεφωνήσει στα «κεντρικά» για το αν πρέπει να ψηφίσει ή όχι. Τελικώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετείχε της ψηφοφορίας. Υπενθυμίζεται πως μοναδική εξαίρεση αποτελεί η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.


Ο Κυριάκος ξέχασε ότι το 2019 είχε κάνει το ίδιο

Κοντή μνήμη φαίνεται πως έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν,
ξέχασε πως το καλοκαίρι του 2019, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε
ανακοινώσει την αποχώρηση της Ν.Δ. από ψηφοφορία της Βουλής. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, είχε ανακοινώσει την αποχή της Ν.Δ. από την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων. «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα.

Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μιας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς» είχε αναφέρει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα