Ο Τσαβούσογλου τώρα μιλά για σχέσεις καλής γειτονίας!

Επίθεση φιλίας από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας στον Δένδια, πάνω από τα ερείπια των σεισμών την Αντιόχεια. Ποιος όμως μπορεί να πειστεί για την ειλικρίνεια των λόγων του;

Ανοιγμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έκανε χθες ο Τούρκος ομόλογός του κατά την επίσκεψη του Ελληνα ΥΠΕΞ στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

«Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες ημέρες» ανέφερε στις κοινές τους δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας». Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στους σεισμούς του 1999, από τους οποίους επλήγησαν και οι δύο χώρες. Και τότε οι γείτονες είχαν προστρέξει ο ένας στον άλλο σε βοήθεια.

Οπως είπε, τότε είχε στείλει επιστολή στο περιοδικό «Time» και έγραφε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Τότε το είχα πει ως απλός πολίτης. Το επαναλαμβάνω ως υπουργός Εξωτερικών. Ελπίζω ότι θα καταβάλλουμε προσπάθεια να λύσουμε τις μεταξύ μας διαφορές μέσω του διαλόγου. Θέλω να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Νίκο Δένδια, στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας συμφώνησε, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή να συνεχιστεί η βοήθεια από την πλευρά της Ελλάδας με όποιον τρόπο είναι δυνατόν. «Θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό τα πιο θερμά συλλυπητήρια για τις χιλιάδες απώλειες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια για τους Ελληνες διασώστες και τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ζωές που σώθηκαν από Ελληνες διασώστες, αλλά και τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από Ευρωπαίους διασώστες» τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, συμπληρώνοντας πως «η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει δεν σταματάει εδώ. Εχω εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί, είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ε.Ε.».

Ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επισκέφτηκαν την Αντιόχεια, είχαν έναν θερμό εναγκαλισμό μπροστά στις κάμερες στα Αδανα και στη συνέχεια πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα