Εμπαιγμός Μητσοτάκη: Βρείτε τα με τα… κοράκια

Εστειλε (με κυνισμό) τους δανειολήπτες στα χέρια των servicers και των τραπεζών για ιδιωτικές συμφωνίες

Βρείτε τα με τα κοράκια για να μη χάσετε τα σπίτια σας, είπε χθες επί της ουσίας στους δανειολήπτες ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης, αλλά έστειλε τους δανειολήπτες στα χέρια των servicers και των τραπεζών για ιδιωτικές συμφωνίες!

Πρόκειται για έναν πραγματικό εμπαιγμό, γιατί ο πρωθυπουργός ξέρει πολύ καλά ότι τέτοιες συμφωνίες αρνούνται οι services και οι τράπεζες να κάνουν, καθώς προτιμούν να βγάζουν τα σπίτια σε πλειστηριασμό επειδή κερδίζουν περισσότερα!

Χθες από την Κοζάνη, αφού ανακοίνωσε το επίδομα στους συνταξιούχους, τις ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις 120 δόσεις, ρωτήθηκε για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα βοηθήσει τον συνεπή δανειολήπτη να σώσει το σπίτι του και απάντησε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, εκεί γίνονται οι περισσότερες ρυθμίσεις, που είναι οι ιδιωτικές διευθετήσεις μεταξύ των πολιτών, των τραπεζών και των servicers κυρίως, που πλησιάζουν τα 30 δισ. Αφορούν σχεδόν 600.000 συμπολίτες μας. Αυτοί ρυθμίζουν. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί προφανώς, όταν κάποιος ρυθμίζει τις οφειλές του, τότε δεν υπάρχει η απειλή οποιουδήποτε πλειστηριασμού».

Aπολιγνιτοποίηση

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «οι συνταξιούχοι έχουν και μνήμη και κρίση, θυμούνται ποιος πετσόκοψε τις συντάξεις τους», ενώ επέμεινε στην απολιγνιτοποίηση, δείχνοντας να μη συμμερίζεται τους φόβους των πολιτών της δυτικής Μακεδονίας για τις συνέπειες στην περιοχή. «Η μετάβαση σε μία πράσινη οικονομία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ενωση» είπε. O κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το κλίμα με το οποίο η χώρα θα πάει στις εκλογές, σημείωσε ότι μπορεί να απαντήσει για τη Ν.Δ., και ξεκαθάρισε ότι θα είναι ήρεμο.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που επιδιώκει πόλωση. Ερωτηθείς επίσης για το αν θεωρεί πως θα σχηματιστεί «κυβέρνηση ηττημένων», σημείωσε πως «αριθμητικά θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο κόμμα. Είναι ένα ενδεχόμενο. Πιστεύω τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει; Δεν τον πιστεύω. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό».

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη ήταν περιπετειώδης. Εξω από τη δημοτική βιβλιοθήκη είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης. Οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο και περίμεναν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο να τους επιτεθούν και να τους απομακρύνουν με ξύλο και βία. Επειτα από τα επεισόδια, ο κ. Αδαμίδης σε δήλωσή του ανέφερε πως «αφού απαξίωσαν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χωρίς να την καλέσουν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πτολεμαΐδα 5, όπου κάλεσαν 50 παρατρεχάμενους, προπηλάκισαν και τραυμάτισαν εργαζομένους στον χώρο της ενέργειας».

Αναίτια βία

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ κατήγγειλε ότι τα μέλη του αντιμετώπισαν αναίτια βία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το μέλος του σωματείου Θανάσης Ρούσσος. Στο μεταξύ, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το επίδομα προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να δηλώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης τάζει στους συνταξιούχους ακόμα μία φορά λαγούς με πετραχήλια κι αφού επί τριάμισι χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια».

Επίσης, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε ότι «την ώρα που χιλιάδες ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί εξαιτίας των πολιτικών του επιλογών, προανήγγειλε ημίμετρα για το ιδιωτικό χρέος».


Συνταξιούχοι: Από 200 έως 300 ευρώ το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς

Την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κοζάνη. «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1η Ιανουαρίου 2023» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό της ενίσχυσης θα είναι κλιμακωτό και θα κριθεί ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας, ενώ θα πρόκειται για εφάπαξ καταβολή. Αυτή θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- εντός του Μαρτίου και δεν θα απαιτείται καμία αίτηση από πλευράς δικαιούχων, καθώς τα χρήματα θα κατατεθούν απευθείας στους λογαριασμούς τους. Το συνολικό κονδύλι για τη συγκεκριμένη παρέμβαση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 300.000.000 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι ανοίγει σημαντικά η «βεντάλια» των δυνητικών δικαιούχων.

Ειδικότερα, 155.000 είναι αυτοί που δεν είδαν καθόλου αύξηση, ούτε έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που δόθηκε τα Χριστούγεννα ούτε είδαν έμμεση αύξηση λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά ούτε και την τέταρτη ετήσια αύξηση από τον νόμο Βρούτση, λόγω αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης για όσους είχαν άνω των 30 ετών ασφάλισης.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι περισσότεροι από 500.000 όσοι είδαν αυξήσεις μεν, μικρότερες του 7,75% δε, λόγω προσωπικής διαφοράς, είτε δεν έλαβαν την έκτακτη ενίσχυση που δόθηκε τα Χριστούγεννα είτε είδαν τις αυξήσεις να μεταφράζονται σε ελάχιστα ευρώ τον μήνα λόγω της παρακράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα