«Politico»: Σε θρόνο εκατομμυρίων € καθόταν η Καϊλή!

Το έγκριτο μέσο, επικαλούμενο το ένταλμα σύλληψης, θέτει ευθέως το ερώτημα πού πήγαν όλα αυτά τα ποσά

Ως βασίλισσα που καθόταν πάνω σε έναν θρόνο… εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει το «Politico» την Εύα Καϊλή. Το έγκριτο ευρωπαϊκό μέσο, επικαλούμενο το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της Ελληνίδας πολιτικού, κάνει λόγο για «αρκετά εκατομμύρια ευρώ» που παραδόθηκαν στους βασικούς υπόπτους του σκανδάλου. Το ερώτημα λοιπόν που θέτει ευθέως είναι πού πήγαν και πού βρίσκονται αυτά τα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψής της, αναφέρει πως η Εύα Καϊλή «είναι η βασική οργανώτρια ή συνδιοργανώτρια του κυκλώματος δημόσιας διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος». Το ένταλμα αναφέρει, επίσης, ότι η Καϊλή έκανε τηλεφωνήματα στον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς και σε δύο άλλους μη κατονομαζόμενους ευρωβουλευτές, μετά τη σύλληψη του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου.

Το «Politico» απευθύνθηκε στην Εισαγγελία των Βρυξελλών ζητώντας διευκρινίσεις για την αναφορά περί «αρκετών εκατομμυρίων ευρώ» και πήρε την απάντηση ότι οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμα στην τελική τους εκτίμηση για τις παράνομες πληρωμές που έγιναν στο πλαίσιο του Κατάρ-gate. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, η Εύα Καϊλή είπε ότι είχε δώσει εντολή στον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή να πάρει τα χρήματα από το σπίτι της στις Βρυξέλλες.

«Η κατηγορουμένη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συζύγου της και του Αντόνιο Παντσέρι, και ότι βαλίτσες με χρήματα είχαν περάσει από το διαμέρισμά της στο παρελθόν» αναφέρεται στο ένταλμα. Το ένταλμα αναφέρει επίσης ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα την Καϊλή να αποπληρώσει ένα «δεύτερο διαμέρισμα» που είχε αγοραστεί στο όνομά της, κάτι που θεωρήθηκε απόδειξη ότι γνώριζε το εισόδημα του συντρόφου της από το Κατάρ-gate.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Εύας Καϊλή, δήλωσε αργότερα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η Εύα Καϊλή διέταξε τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. «Μόλις συνειδητοποίησε την ύπαρξη των χρημάτων και ένιωσε ότι επρόκειτο για ένα τοξικό τέρας, το οποίο έπρεπε να απομακρύνει αμέσως από το διαμέρισμα που μοιραζόταν με τον σύντροφό της, ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει τη βαλίτσα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους» ανέφερε σε δήλωσή του στα τέλη Ιανουαρίου. Το ένταλμα παρουσιάζει μια διαφορετική εκτίμηση: «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

Υπενθυμίζεται πως, λίγο μετά τις πρώτες συλλήψεις, στο πλαίσιο της έρευνας για το Κατάρ-gate, οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακτήσει περίπου 1.500.000 ευρώ σε μετρητά από τους βασικούς υπόπτους. Από αυτά, 150.000 ευρώ βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καϊλή και άλλα 150.000 ευρώ σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο «Sofitel» των Βρυξελλών. Το ένταλμα σύλληψης αναφέρεται επίσης σε περίπου 700.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι του Παντσέρι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα