Αιχμές για νόθευση των εκλογών από τον Ράμμο στην Ευρωβουλή

Βροχή οι νέες αποκαλύψεις στην επιτροπή Pega. Εντοπίστηκε αριθμός τηλεφώνου με το λινκ-φορέα του Predator!

Νέες «βόμβες» για τη δυσώδη υπόθεση των παρακολουθήσεων έριξαν οι επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μιλώντας στην επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου.

Μπορεί στην Ελλάδα η υπόθεση των υποκλοπών να έχει θαφτεί για τα καλά, ωστόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο η έρευνα φαίνεται πως δεν σταματά, καθώς μέσα από τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής επί της ουσίας αποκαλύφθηκε ότι στην Ελλάδα έχει στηθεί βιομηχανία παρακολουθήσεων! Ο επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών που κλήθηκε σε ακρόαση από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής φανέρωσε πως έχουν αποσταλεί 300 μηνύματα-sms που απευθύνονται σε περίπου 100 παραλήπτες!

Οπως διευκρίνισε ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, έχουν σταλεί περισσότερα του ενός σε κάθε παραλήπτη. Αυτό που εξετάζει πλέον η Αρχή, σύμφωνα με την ενημέρωσή του, είναι αν και πώς πρέπει να ενημερωθούν τα θύματα, οι παραλήπτες δηλαδή των μολυσμένων μηνυμάτων. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη στοχοποίηση πολιτών με sms και κακόβουλο λογισμικό, ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος -ο οποίος επίσης ενημέρωσε την επιτροπή της Ευρωβουλής- σημείωσε ότι οι έρευνες της ΑΔΑΕ σε μία συγκεκριμένη περίπτωση εντόπισαν αριθμό τηλεφώνου από το οποίο φαινόταν να προέρχεται το λινκ-φορέας του Predator.

Σειρά ελέγχων

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ευρωβουλή, μέσα από σειρά ελέγχων «φτάσαμε σε συγκεκριμένο αριθμό, προχωρήσαμε πολύ. Βρήκαμε τραπεζικό λογαριασμό του προσώπου που τον έχει χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια ενημερώσαμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς είναι κακουργηματική πράξη. Συνεχίζουμε περαιτέρω και σε αυτή την περίπτωση».

«Το κατασκοπευτικό αυτό λογισμικό», είπε ο κ. Ράμμος, «μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία στην οποία θα λειτουργεί η τακτική του εκβιασμού. Θα μαζεύονται αθέμιτα πληροφορίες για πρόσωπα, ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις να τεθεί θέμα νόθευσης του πολιτικού παιχνιδιού». Στην αποκάλυψη της εύρεσης του τραπεζικού λογαριασμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρενέβη στη συνεδρίαση ρωτώντας πότε δόθηκαν τα επίμαχα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να βρεθεί ποιος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού που έστελνε αυτά τα μηνύματα με το υπερόπλο, όπως το χαρακτήρισε, Predator.

Στοιχεία πληρωμών

Μάλιστα, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, στοιχεία πληρωμών έχει εντοπίσει και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα οποία έχουν αποσταλεί στη Δικαιοσύνη. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη καθεστωτική φιλοσοφία και απόπειρα ηθικής απαξίωσης και εξόντωσης των δικαστών που ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

«Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος δικαίου θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων. Δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειωτέον πως χθες το μεσημέρι ο κ. Ανδρουλάκης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου JURI, η οποία κατόπιν αιτήματός του θα εξετάσει αν έχει καταπατηθεί η ασυλία του.


Ο Ανδρουλάκης περιμένει τη… συγγνώμη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης περιμένει εδώ και καιρό απαντήσεις από τις Βρυξέλλες για το αν είναι νόμιμο να παρακολουθείται από την ΕΥΠ χωρίς να έχει προηγηθεί η άρση της ασυλίας του.

Χθες μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι διακίνησαν σενάρια συνωμοσίας, όπως τα χαρακτήρισε, περί αιτήματος άρσης ασυλίας του λόγω εμπλοκής του σε σκοτεινές υποθέσεις να ζητήσουν συγγνώμη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα