Τα ψέματα Βορίδη για τον σταθμάρχη

Η μετάταξή του δεν εμπίπτει στον κανονισμό του ΟΣΕ, αλλά στον νόμο 4440/2016 και γι’ αυτό ήταν παράνομη

Οταν τα καθεστώτα βρίσκονται υπό κατάρρευση, δεν διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να παραμείνουν στις θέσεις τους. Δεν θα σεβαστούν νόμους, δεν θα κολλήσουν προ ουδενός, δεν θα διστάσουν να πουν οποιοδήποτε ψέμα χρειαστεί. Ετσι κάνουν τα καθεστώτα όταν ακούν την κοινωνική οργή να τα κυκλώνει και όταν βλέπουν την κλεψύδρα του χρόνου παραμoνής τους στην εξουσία να στερεύει απότομα. Οπως ακριβώς κάνουν τα αυταρχικά καθεστώτα, έτσι ακριβώς κινείται και η ελληνική κυβέρνηση στην υπόθεση του διορισμού του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη της Λάρισας.

Εδώ λοιπόν και λίγες ώρες η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο με τον διορισμό του 59χρονου στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Στην αρχική καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση τον ρόλο της παραπληροφόρησης ανέλαβαν το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης. Στη συγκεκριμένη απάντηση ο Μάκης Βορίδης απάντησε πως η μετάταξη του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν ήταν παράνομη, επικαλούμενος το άρθρο 33 της υπουργικής απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά τον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ.

Ομως η κυβέρνηση πιάστηκε να ψεύδεται και σε αυτό το σημείο, καθώς η μετάταξη του 59χρονου δεν εμπίπτει στον κανονισμό του ΟΣΕ, αλλά στον νόμο 4440/2016, που προβλέπει πως από τη στιγμή που μετατάχθηκε σε άλλο υπουργείο κόβεται ο νομικός δεσμός με την υπηρεσία προέλευσης. Κοινώς, πως δεν είναι υπάλληλος του ΟΣΕ και άρα δεν καλύπτεται από τον εσωτερικό κανονισμό του ΟΣΕ και το άρθρο 33 που δεν προβλέπει όριο ηλικίας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; ότι ο διορισμός του 59χρονου στο σταθμαρχείο της Λάρισας πέρα από αποτυχημένος, δεδομένου ότι δεν είχε τα τυπικά προσόντα, ήταν και παράνομος, καθώς με βάση τον νόμο του 2016 δεν θα μπορούσε να μεταταχθεί βάσει ηλικίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «Οι υποψήφιοι για διορισμό στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος διέπονται από τη σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3326/Β/2022) όπου καθορίζονται τα ειδικά όρια ηλικίας διορισμού προσωπικού.

Τα όρια ηλικίας

Τα όρια ηλικίας δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 33 της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά στον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ. Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας.
Τα λεγόμενα επιθυμητά προσόντα δεν αποτελούν νομικές προϋποθέσεις παρά μόνο επιθυμητές κατευθύνσεις που αναζητά ο Οργανισμός, τα οποία όμως προφανώς δεν τον κωλύουν από το να κάνει επιλογές, καθώς δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις είτε για πρόσληψη είτε για μετάταξη και οι οποίες ορίζονται μόνο από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι ο ΟΣΕ προκήρυξε συνολικά στον A΄ Κύκλο Κινητικότητας του 2022 114 θέσεις. Από αυτές τις 114 θέσεις καλύφθηκαν μόλις 8 θέσεις συνολικά. Από τις 114 θέσεις οι 18 αφορούσαν σταθμάρχες, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι δύο μόλις θέσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα