Θράσος! Η ευθιξία κράτησε 5 μέρες – Κανονικά στα ψηφοδέλτια ο Κώστας Καραμανλής

Δεν κατάλαβαν τίποτα στην κυβέρνηση! Θεωρούν αυτονόητο ότι ο μοιραίος υπουργός, που διαβεβαίωνε ότι τα τρένα είναι ασφαλή από το βήμα της Βουλής, πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος

Ο Κώστας του Αχιλλέως Καραμανλή αποδεικνύεται η ντροπή του οικοσήμου. Ενας υπερόπτης πολιτικός που ξεχνά ότι θεμέλιο της κοινωνίας είναι ο ανώνυμος πολίτης. Σε αυτούς τους ανώνυμους είναι υποχρεωμένοι να ομνύουν και αυτούς να ντρέπονται, σε αυτούς να απολογούνται, από αυτούς να ζητούν συγγνώμη, πραγματική και όχι καθοδηγούμενη από υποβολείς, που με σκονάκια προσπαθούν να υποκαταστήσουν την έλλειψη πολιτικής και ατομικής αξιοπρέπειας ή να προκαλέσουν τον οίκτο, μήπως και περιοριστούν οι ατομικές συνέπειες.

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι η παραίτηση την οποία υπέβαλε ήταν αυστηρά υπαγορευμένη από το Μαξίμου, που τον θυσίασε ανενδοίαστα προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο ο Μητσοτάκης. Ως εκ τούτου, η εκβιασμένη παραίτησή του ήταν η απρόθυμη κίνηση ενός μικρού στο μπόι πολιτικού ανδρός που υποκρίνεται ότι συμμετέχει στο συλλογικό πένθος, την ώρα που ευθύνεται βαριά για το έγκλημα και δεν βρίσκεται κανείς να τον συγχωρήσει.

Οι εικόνες είναι νωπές. Μόλις πριν από 10 ημέρες στη Βουλή, με ασυγχώρητη έπαρση και με υψωμένο δείκτη ελεεινολογούσε την αντιπολίτευση που τόλμησε να αμφισβητήσει ότι αυτός ο φωτεινός πολιτικός αστέρας, η ελπίδα του έθνους, δεν νοιάζεται για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το μαύρο πρωί που ξημέρωσε την περασμένη Τετάρτη, ο ίδιος ψέλλιζε στη βυθισμένη σε ένα απωθητικό ατομικό μελό εμφάνισή του ότι «κάναμε πολλά, αλλά δεν έφταναν» κι ότι παρέλαβε μια κατάσταση δύσκολη. Θαρρείς και τέσσερα χρόνια δεν ήταν αρκετά προκειμένου να εγκαταστήσει μέσα στην οκνηρή μεγαλομανία του και, ενδεχομένως, και ιδιοτέλεια -θα απαντηθούν αυτά…-, ένα σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης.

Δεν έχουν τσίπα οι άνθρωποι αυτοί. Δεν έχει ο λαός να περιμένει τίποτε από τέτοιους παρακμιακούς που νομίζουν ότι όλα στη ζωή είναι θέμα τύχης και όχι οργάνωσης και συστηματικών προβλέψεων για να αποφευχθεί το κακό. Η ευθιξία, συνεπώς, που του αναγνωρίζουν στο Μαξίμου, αφού τον έσπρωξαν προηγουμένως από τον κυβερνητικό εξώστη, είναι πέρα για πέρα κάλπικη.

Προσπαθεί τώρα ο Μητσοτάκης να διασώσει την πολιτική μοίρα αυτού του αποτυχημένου, ο οποίος, όπως συμβαίνει με όλους τους ανεπίγνωστους και ανάξιους, δεν έχει καταλάβει ακόμα τι (του) έχει συμβεί. «Από την πλευρά της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ωστε «από την πλευρά του κ. Καραμανλή»; Και γιατί, άραγε; Μήπως επειδή καταλαβαίνει μέσ’ στην ανεπάρκειά του ότι λίαν προσεχώς τον περιμένουν και ποινικές ευθύνες; Μήπως η τελική επιδίωξη είναι η βουλευτική ασυλία; Ο κ. Οικονόμου και το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν συναίσθηση ότι δεν αρκεί η παραίτηση από τον υπουργικό θώκο και προέβησαν στην παρακάτω δήλωση: «Αν και δεν είναι του παρόντος, η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών, είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα