Θάβουν τις καταγγελίες του πρώην αρχηγού!

Οι κατηγορίες για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν και τελείωσαν (;) στην καρατόμηση του Σκούμα, ο οποίος επιμένει πως είναι το «εξιλαστήριο θύμα»

Παρά τις πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες μεταξύ του τέως αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κώστα Σκούμα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, από τις οποίες αναδεικνύονται φαινόμενα διαφθοράς, σήψης και παρακμής στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, αν και έχουν περάσει τρία 24ωρα, ακόμα δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, με δεδομένες και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα για την Greek Mafia.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την αιφνίδια καρατόμηση του κ. Σκούμα το περασμένο Σάββατο, όπως και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που τον κατήγγειλε ουσιαστικά για συγκάλυψη της διαφθοράς, δείχνουν σαν να θέλουν πλέον να «πνίξουν» το θέμα.

Απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε χθες ότι «η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στην οποία περιγράφεται και με ακρίβεια το σκεπτικό της αντικατάστασης αυτής. Από κει και πέρα, οι ανώτατοι λειτουργοί σε ανώτατες θέσεις, όπως είναι και αυτή του αρχηγού της Αστυνομίας, αξιολογούνται για τη δράση τους συνεχώς».

Το σίριαλ του… αποκεφαλισμού του Κωνσταντίνου Σκούμα άρχισε το Σάββατο, όταν ανακοινώθηκε η αποστράτευσή του. Ο ίδιος στην απάντησή του επιτέθηκε ευθέως κατά της ηγεσίας του υπουργείου. «Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι υπηρεσιακά τεκμηριωμένες αντιρρήσεις μου για πρόσωπα, σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του αρχηγού, και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου, ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός» ανέφερε και προσέθεσε: «Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής».

Το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως αρχηγού για διαφθορά. «Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., έγιναν με αξιοκρατία και μοναδικό κριτήριο να μπει τέλος σε πολυετή κατεστημένα σε κρίσιμες υπηρεσίες που, αποδεδειγμένα, δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά. Αυτό τελικά ενόχλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, από ό,τι φαίνεται, και τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους» ανέφερε το υπουργείο. Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο κ. Σκούμας ακόμα δεν απάντησε στην καταγγελία ότι δεν έκανε το καθήκον του ενάντια στη διαφθορά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα