Παραιτείται ο Ανδρουλάκης (επιτέλους) από ευρωβουλευτής, στη θέση του ο Ν. Παπανδρέου

Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφάσισε με βαριά καρδιά, όπως φαίνεται, να εγκαταλείψει τα έδρανα της Ευρωβουλής, όπου παρεπιδημούσε από το 2014, έχοντας εκλεγεί πανηγυρικά ευρωβουλευτής με 113.719 ψήφους, οι οποίες τον οδήγησαν στο επόμενο βήμα της καριέρας του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε χθες ειδική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Η διαδικασία είναι σχετικά πολύπλοκη και διαρκεί περί τις δύο εβδομάδες.

Η απόφαση Ανδρουλάκη ακολούθησε τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, όταν ορίστηκε η 21η Μαΐου ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών. Στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Παπανδρέου, μοναδικός εκπρόσωπος πλέον του κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεδομένου ότι η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή και επίκειται η καθαίρεσή της, λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο Κατάρ-gate.

Στις ευρωεκλογές του 2019, όταν επανεξελέγη με 180.000 ψήφους πανελλαδικά, το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον ίδιο και την Εύα Καϊλή, ενώ τρίτος κατά σειρά είχε έρθει ο Νίκος Παπανδρέου. Οι παρεμβάσεις του τελευταίου στην πολιτική επικαιρότητα είναι εξαιρετικά φειδωλές. Αυτό που σημειώθηκε ωστόσο ήταν τα άκρως κολακευτικά σχόλια που επιδαψίλευσε αναφερθείς στο «καλάθι του νοικοκυριού», τα οποία έσπευσε αμέσως να αναδημοσιεύσει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν από τις εσωκομματικές εκλογές ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατήγγειλε ότι τόσο εκείνος όσο και η Καϊλή απέφευγαν επιμελώς να πληρώνουν τη συνδρομή τους στο κόμμα, γεγονός που θορύβησε τους ανθρώπους του, οι οποίοι έτρεχαν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις.

Την περίοδο της προεδρίας της Φώφης Γεννηματά ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε συγκεκριμένη στρατηγική: Εργάστηκε επιμελώς στο Ευρωκοινοβούλιο, φροντίζοντας να πετροβολά εκ του ασφαλούς τις εσωτερικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος. Στις πρωτοβουλίες για τις οποίες υπερηφανεύεται είναι και η υιοθέτηση τροπολογίας του στην Ολομέλεια για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα