Ομολογία Μητσοτάκη για την έπαυλη-ξενοδοχείο!

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα, καθώς επιβεβαίωσε τα ένοχα μυστικά του πρωθυπουργού, που κρύβονταν εδώ και εννέα χρόνια στο ντουλάπι της οικογένειας

Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αναφορικά με τη βίλα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο, αλλά και τις παράλληλες δραστηριότητες του πρωθυπουργού ως «ξενοδόχου» είχαμε χθες από το κόμμα της Ν.Δ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου, το οποίο εξασφάλισε και έφερε στο φως ο διευθυντής Σύνταξης της «κυριακάτικης δημοκρατίας» Δημήτρης Παπαθανασίου, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την εξοχική του βίλα στην Τήνο ως airbnb από το 2014, το κόμμα της Πειραιώς σύρθηκε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, με την οποία όμως έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα, καθώς επιβεβαίωσε τα ένοχα μυστικά του πρωθυπουργού, που κρύβονταν εδώ και εννέα χρόνια στο ντουλάπι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Λάσπη

Η Ν.Δ. μέσα στον πανικό της, αντί ουσιαστικών απαντήσεων, επιχείρησε να αποδώσει στην εφημερίδα πολιτικές σκοπιμότητες και να επιτεθεί στον εκδότη του ομίλου Γιάννη Φιλιππάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «εκκολαπτόμενο στενό συνεργάτη του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την… ταμπακιέρα όμως της υπόθεσης το κόμμα της Ν.Δ. δεν είχε να δώσει ούτε μία ουσιαστική απάντηση, καθώς στις αποκαλύψεις και στα ερωτήματα που έθεσε η εφημερίδα μέσω του ρεπορτάζ της Μαρίας Παναγιώτου η Πειραιώς απάντησε με μισόλογα, λάσπη και επιθέσεις κατά του… ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του κόμματος έδωσε την εξωφρενική απάντηση πως το σπίτι δεν ανήκει στον πρωθυπουργό, αλλά… στη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι! Δεύτερον, ότι δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους», όπως η βίλα του κ. Ραγκούση. Δεν μας είπε, βέβαια, πώς και με ποια λεφτά χτίστηκε… Τρίτον, ότι το σπίτι ενοικιάζεται για μερικές ημέρες τον χρόνο και, τέταρτον, πως τα έσοδα από την ενοικίαση δηλώνονται κανονικά στην Εφορία και στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, περισσότερες φορές από κάθε άλλου πολιτικού αρχηγού.

Με τη χθεσινή της ανακοίνωση, λοιπόν, η Ν.Δ. δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από το να επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, να ενισχύσει τα ερωτήματα που θέσαμε γύρω από τη χρήση της βίλας αυτής, αλλά και το αν όλα έχουν γίνει σύμφωνα με τον νόμο.

Οσον αφορά την προσπάθεια σύνδεσης της εφημερίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τη Ν.Δ. να διαβάσει τις ανακοινώσεις που εξέδιδε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατά των αποκαλύψεών μας στο παρελθόν. Ή, έστω, να δει το αμέσως προηγούμενο πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» για τον φράκτη στον Εβρο. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τις γνωστές γελοιότητες της Πειραιώς.

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός πως, για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», το γραφείο του πρωθυπουργού τηρεί σιγήν ιχθύος, αφήνοντας να βγει μπροστά το κόμμα. Αραγε, θα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης;

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που προκάλεσε αυτή την αμήχανη αντίδραση της Ν.Δ., ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βάση τον νόμο 4179/2013 για την «τουριστική επιπλωμένη έπαυλη», είχε λάβει το ειδικό σήμα λειτουργίας για να εντάξει τη βίλα του στην Τήνο σε ειδικό καθεστώς μίσθωσης.

Στην άδεια, την οποία παρουσίασε η «κυριακάτικη δημοκρατία», αναγράφεται ότι η έπαυλη βρίσκεται στην τοποθεσία Αγιος Πέτρος της Τήνου και πως η συνολική δυναμικότητά της είναι 10 δωμάτια και 16 κλίνες! Στις γενικές παρατηρήσεις του εγγράφου σημειώνεται πως «το κατάλυμα διαθέτει πισίνα» και πως πρέπει «να εκμισθώνεται σε φυσικά πρόσωπα, ενιαία κι όχι τμηματικά, για περίοδο τουλάχιστον μιας εβδομάδας». Το έγγραφο έχει ημερομηνία 28 Απριλίου 2014.

Αυθαίρετο

Μάλιστα, η εφημερίδα αποκάλυψε πως, με βάση το «Πόθεν Εσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το έτος χρήσης 2020, τα τετραγωνικά της έπαυλης για πρώτη φορά εμφανίζονται να είναι 471,30, ενώ στα προηγούμενα 415,85.

Οπως διευκρινίζεται στο ίδιο το «Πόθεν Εσχες», η βίλα είχε αυθαίρετες κατασκευές, και μάλιστα μεγέθους 55 τ.μ. (!), τις οποίες το πρωθυπουργικό ζεύγος νομιμοποίησε πρόσφατα χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017.

Με βάση τις παραπάνω αποκαλύψεις, η «κυριακάτικη δημοκρατία» έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και το κόμμα της Ν.Δ. απέφυγαν να απαντήσουν. Το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα και να επιβεβαιώσουν ότι κρύβονται πολλά στην υπόθεση της έπαυλης της Τήνου.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι για το συγκεκριμένο ανάκτορο έχει γραφτεί στο παρελθόν ότι είχε μεσολαβήσει ο γνωστός Μιχάλης Χριστοφοράκος, ισχυρός άντρας της Siemens, με τον οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σχέσεις και «πάρε – δώσε». Τέτοια, που αποδεχόταν και σχετικές δωρεές, θεωρώντας τις φυσιολογικές. Το ρεπορτάζ, πάντως, για τα μυστήρια της Τήνου συνεχίζεται και είναι βέβαιο ότι θα μας φέρει ενώπιον νέων εκπλήξεων.


Αναπάντητα από τον πρωθυπουργό 5+1 κρίσιμα ερωτήματα για το ανάκτορο στις Κυκλάδες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, οφείλει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για όσα αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», αλλά και για τα ερωτήματα που έθεσε η εφημερίδα μας και μένουν αναπάντητα.

Αρνούμενοι να μπούμε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με ύβρεις και χαρακτηρισμούς, όπως αυτοί που υιοθέτησε μέσα στον πανικό της το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνουμε 5+1 κρίσιμα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, στα οποία πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς μισόλογα:

Πρώτον, θα δώσει ο πρωθυπουργός στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, για να διαπιστωθεί αν πράγματι τα εισοδήματα που λάμβανε από τη μίσθωση της βίλας συμπεριλαμβάνονται, έχουν φορολογηθεί και πόσα είναι αυτά; Διότι στη δήλωση «πόθεν έσχες» δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για κάθε ακίνητο. Μόνο η φορολογική δήλωση μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Κάθε πρωθυπουργός έπρεπε αυτοβούλως να δίνει στη δημοσιότητα την πλήρη φορολογική του δήλωση. Θα το πράξει ο κ. Μητσοτάκης;

Δεύτερον, γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του τη χρήση της βίλας στην Τήνο ως ξενοδοχείο που μισθώνεται ως Airbnb; Γιατί δεν φαίνεται καμία σχετική επιχειρηματική δραστηριότητα:

Τρίτον, πόσες αυθαιρεσίες και τι είδους είχε η βίλα; Γιατί τις νομιμοποίησε το 2021, ενώ ήταν ήδη πρωθυπουργός, και όχι νωρίτερα; Συνάδει αυτό με έναν πολιτικό που υπόσχεται ότι θα πολεμήσει το διεφθαρμένο κράτος, ενώ είναι η ίδια η σύζυγός του ιδιοκτήτρια αυθαίρετης κατασκευής επί χρόνια;

Τέταρτον, έχει λάβει οποιουδήποτε τύπου επιχορήγηση ή επιδότηση για τη συγκεκριμένη βίλα ως τουριστικό ακίνητο;

Πέμπτον, για πόσες ημέρες και αντί ποιας αμοιβής ανά ημέρα μισθώνει τη συγκεκριμένη βίλα στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Η απάντηση «για λίγες μέρες», που έδωσε, είναι γενικόλογη και παραπέμπει σε απόκρυψη της αλήθειας.

Και, τέλος, πόσο κόστισε η κατασκευή της υπερπολυτελούς έπαυλης με πισίνα στην Τήνο και από πού προέκυψαν τα χρήματα για να χτιστεί;

O Κυριάκος Μητσοτάκης, που αυτοπαρουσιάζεται ως φιλελεύθερος… Ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να ξεδιαλύνει κάθε πτυχή αυτής της -άγνωστης έως χθες- επιχειρηματικής δραστηριότητας της οικογένειάς του.

Με στοιχεία και αποδείξεις. Εκτός αν έχει κάτι να κρύψει…


ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Τόσος είναι…

Σιγά μην απαντούσε ο πρωθυπουργός στα ερωτήματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την έπαυλη στην Τήνο. Κρύφτηκε, όπως μας έχει συνηθίσει σε όλα τα μεγάλα ζητήματα μέχρι σήμερα. Κρύφτηκε για την πανδημία, κρύφτηκε για τις υποκλοπές, κρύφτηκε για το έγκλημα των Τεμπών. Μόνο που αυτή τη φορά καινοτόμησε και δεν κρύφτηκε πίσω από κάποιον συνεργάτη του, αλλά πίσω από τη σύζυγό του. Η εφημερίδα μας στο δημοσίευμα της Κυριακής, από θέση, επέλεξε να αφήσει εκτός κάδρου τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο Μητσοτάκης, για να διασωθεί, την έβαλε μπροστά. Η ουσία είναι ότι η επιλογή του αυτή ανοίγει εκ νέου τα ζητήματα των γκρίζων ζωνών των περιουσιακών στοιχείων των δικών του και της συζύγου του. Γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι σε πλήρη σύγχυση και απολύτως αποσταθεροποιημένος. Τρανή απόδειξη τούτου και οι αθλιότητες εναντίον του εκδότη της «δημοκρατίας». Ο Μητσοτάκης, εθισμένος στις λίστες Πέτσα και στα «παπαγαλάκια» που ο ίδιος «αρχισυντακτεύει», αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους. Και πετάει λάσπη. Αλλά δεν φταίει ο ίδιος – τόσος είναι…

Δημήτρης Παπαθανασίου

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα