Ράβε ξήλωνε στον Μεγάλο Περίπατο

Ο Μπακογιάννης έβγαλε τους πανάκριβους φοίνικες και τους «πάρκαρε» στου Γουδή, με τις ζαρντινιέρες να μένουν «ορφανές»

Μεγάλος Περίπατος, Μεγάλη Εβδομάδα, μεγάλη ταλαιπωρία, μεγάλη οικονομική αιμορραγία… Ενα διαρκές «ράβε ξήλωνε» βιώνει τα τελευταία χρόνια η Πανεπιστημίου στην Αθήνα, στο όνομα του Μεγάλου Περιπάτου, εξαιτίας του δημάρχου της Κώστα Μπακογιάννη.

  • Από τον Νίκο Τσακανίκα

Θυμίζουμε πως «το πολύ 50.000 ευρώ» για τον Μεγάλο Περίπατο του Κ. Μπακογιάννη αιφνιδιαστικά έγινε 2.000.000 ευρώ, και μάλιστα όλες οι εργολαβίες έγιναν με απευθείας αναθέσεις που πληρώθηκαν άμεσα.

Αυτή τη φορά, την τιμητική τους έχουν οι φοίνικες, γνωστοί και ως «ουασινγκτόνιες», που φυτεύτηκαν εν μέσω λόκνταουν, και μέχρι σήμερα προκαλούσαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη. Οι ουασινγκτόνιες, λοιπόν, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της σύμβασης του δήμου, στοίχισαν 1.565,70 € η μία, ξηλώθηκαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φοίνικες (22 στο σύνολο) τοποθετήθηκαν σε ζαρντινιέρες. Κάθε ζαρντινιέρα στοίχισε 4.605 ευρώ, προκειμένου, σύμφωνα με το σχέδιο (εδώ γελάνε…) του Δήμου Αθηναίων, να μείνουν στον χώρο… προσωρινά και στη συνέχεια να μεταφυτευθούν σε άλλα σημεία της πόλης. Ηταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός έμαθε για ζαρντινιέρες οι οποίες έφτασαν να κοστίζουν 5.000 ευρώ η μία και για παγκάκια που κοστολογούνταν στα 990 ευρώ το ένα.

Επειδή όμως η δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη διακρίνεται για την κατάρτιση και την… εκτέλεση σχεδίων, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει ακόμα αποφασίσει πού θα μεταφυτέψει τις ουασινγκτόνιες. Για τον λόγο αυτόν τις μετέφερε προσωρινά σε ειδικό χώρο στο Γουδή, όπου θα ξαναφυτευτούν, μέχρι να μεταφερθούν ξανά και φυτευτούν εκ νέου σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Οι εργασίες αφαίρεσης των φοινίκων θα συνεχιστούν για τις επόμενες τρεις τέσσερις μέρες. Οπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του δήμου, το επόμενο διάστημα θα φυτευτούν 90 μεγάλα πλατάνια και στις δύο πλευρές του δρόμου, αυτή τη φορά για… μόνιμη εγκατάσταση, λένε από τον Δήμο Αθηναίων.

Αλλά βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά; Το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο δήμος για να ολοκληρωθούν τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου είναι έως το καλοκαίρι και περιλαμβάνουν, πέρα από το πράσινο, και τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων.

Η ευκολία πάντως με την οποία η συγκεκριμένη δημοτική Αρχή σπαταλά τα χρήματα των δημοτών δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Θυμίζουμε πως η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος κόστισε σχεδόν 1.800.000 ευρώ για 28 δέντρα, 2 πέργκολες και στρώσιμο εδάφους με μαρμάρινες πλάκες! Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1.300.000 ευρώ (!), αλλά με τις… κλασικές επιβαρύνσεις που μας έχει… συνηθίσει ο δήμαρχος το τελικό ποσό άγγιξε τα 1.800.000 ευρώ!

Και, αντί να ολοκληρωθεί το έργο στις αρχές του χειμώνα του 2022, με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κώστα Μπακογιάννη, ολοκληρώθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του ίδιου χρόνου…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα