Ατόπημα Τσίπρα επί γερμανικού εδάφους

Ισχυρίστηκε (στην Deutsche Welle) πως «το στοίχημα για την Ελλάδα τώρα δεν είναι να μείνει στην Ευρώπη, αλλά να γίνει Ευρώπη», εκθέτοντας τη χώρα

Εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς ο Αλέξης Τσίπρας, πάνω στον προεκλογικό του οίστρο. Στην εκκίνηση της επίσημης προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Γερμανίας, την Deutsche Welle, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, μετά τη συνάντησή του με τον Ολαφ Σολτς, ισχυρίστηκε πως «το στοίχημα για την Ελλάδα τώρα δεν είναι να μείνει στην Ευρώπη, αλλά να γίνει Ευρώπη». Με αυτόν τον τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε -και μάλιστα σε ευρωπαϊκό μέσο μαζικής ενημέρωσης- με τον πλέον σαφή τρόπο τον ισχυρισμό ότι η χώρα μας δεν είναι Ευρώπη, ξεπερνώντας προφανώς τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Με την επιστροφή του από τη γερμανική πρωτεύουσα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε τον τελικό κύκλο εξορμήσεων και περιοδειών, στην τελική ευθεία για την κάλπη της 21ης Μαΐου. Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τερατογένεση μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Θέλω να του πω ότι, αν υπάρχει ένα τέρας το οποίο πρέπει να ηττηθεί, αυτό είναι η δική του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση της διαφθοράς. Αυτό είναι το τέρας που μας κυβερνούσε αυτά τα χρόνια». Οπως ανέφερε, «το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ξανά ή αλλαγή», ενώ τόνισε πως «η σημαντικότερη ψήφος διαμαρτυρίας είναι αυτή που θα πονέσει το καθεστώς – μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την αλλαγή την 21η Μαΐου».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, τον κάλεσε για άλλη μια φορά να προσέλθει σε τηλεμαχία για να ακούσει ο ελληνικός λαός τα επιχειρήματα των δύο μεγάλων κομμάτων. Επίσης επιχείρησε εκ νέου άνοιγμα στους νέους, ζητώντας τους να προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν. «Σήμερα, που ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες, έγινε σεισμός. Δεν είμαι προληπτικός, δεν πιστεύω στις προλήψεις, αλλά, καλού κακού, στις 21 του Μάη μαζί με την ψήφο μας θα σπάσουμε και το ρόδι, για να έρθει καινούργια μέρα στον τόπο» είπε χαρακτηριστικά. Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χθες ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως στη Θεσσαλονίκη θα είναι υποψήφια η Ράνια Θρασκιά, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και πρώην τηλεπαρουσιάστρια. Επίσης δημοσιεύματα φέρουν την Ελενα Ακρίτα υποψήφια στο Επικρατείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στην Κω, σε μια δύσκολη περιφέρεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο Μεταναστευτικό το ανατολικό Αιγαίο την περίοδο 2015-2019. Ακολούθως, την Τρίτη, θα βρεθεί στα Χανιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα