Παραιτήθηκαν δύο βουλευτές από την Ελληνική Λύση!

Αποχώρησαν από το κόμμα Αντώνης Μυλωνάκης και Κατερίνα Αλεξοπούλου μετά τη… δυσμενή μετάθεση

Σε εσωκομματική κρίση βρίσκεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μετά την αποχώρηση δύο βουλευτών του κόμματος, στον απόηχο σεναρίων και καταγγελιών περί αποστασίας και φλερτ με τη «γαλάζια» παράταξη.

Ολα άρχισαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, όταν υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τους βουλευτές Αντώνη Μυλωνάκη, Αναστασία Κατερίνα Αλεξοπούλου και Απόστολο Αβδελά να συζητούν παρασκηνιακώς με τη Νέα Δημοκρατία, και, μάλιστα, να έχουν δεχτεί πρόταση για κομματική «μετακόμιση» μετά τις εκλογές, εφόσον το απαιτήσει η αριθμητική της απλής αναλογικής, σε περίπτωση, δηλαδή, που η Πειραιώς χρειαστεί ορισμένους βουλευτές.

Την επομένη των δημοσιευμάτων συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, η οποία αποφάσισε οι τρεις βουλευτές και εκ νέου υποψήφιοι να δώσουν την εκλογική μάχη σε άλλη εκλογική περιφέρεια, απόφαση η οποία θα αναθεωρούνταν αναλόγως της συμπεριφοράς τους. Οι δύο εκ των τριών βουλευτών αντέδρασαν σε αυτή την εξέλιξη και αποφάσισαν να κατέβουν από το «τρένο» της Ελληνικής Λύσης, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επί της ουσίας στηρίζει τον Κυριάκο Βελόπουλο, έχοντας προφανώς στον νου του τις τρεις δικές του βουλευτίνες που αποχώρησαν και στη συνέχεια μετακόμισαν πολιτικά – δηλαδή, την Κωνσταντίνα Αδάμου, την Αγγελική Αδαμοπούλου και τη Φωτεινή Μπακαδήμα. «Ολοι έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν γνώμη και κόμμα. Αλλο αυτό κι άλλο την έδρα που δίνουν πολίτες για να εκπροσωπηθεί ένα κόμμα στη Βουλή να την παραδίδει βουλεύτρια ή βουλευτής στο «παζάρι της αποστασίας» αναφέρει αιχμηρά το ΜέΡΑ25. Σε κάθε περίπτωση, ο αποχωρήσας από την Ελληνική Λύση βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης κατήγγειλε ότι η υπόθεση μεθοδεύτηκε σε βάρος του ίδιου από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Στηνόταν το σκηνικό»

Οπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, «μου ήρθε η πληροφορία από το ευρύτερο περιβάλλον του κ. Βελόπουλου ότι από το Σεπτέμβριο στηνόταν το σκηνικό αυτό μόνο και μόνο γιατί εγώ είχα αντιδράσει όταν ήταν στα υπ’ όψιν να κατεβούν στο κόμμα στις επόμενες εκλογές βουλευτές οι οποίοι είχαν κατέβει με τη Χρυσή Αυγή και, μάλιστα, είχαν βγει επιλαχόντες».

Τον χορό των αποχωρήσεων άνοιξε η βουλευτής Αναστασία Κατερίνα Αλεξοπούλου, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το κόμμα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την αποπομπή από την εκλογική περιφέρειά της. Ο Απόστολος Αβδελάς, πάντως, δέχτηκε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, λέγοντας πως θα δώσει την εκλογική μάχη απ’ όπου και αν αποφασίσει η ηγεσία.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στην πρώτη του ανάρτηση απ’ όταν ξέσπασε η κρίση στο εσωτερικό του κόμματός του μιλά για διεφθαρμένους, πολιτικά σκουπίδια και ψεύτες για μια καρέκλα, δίχως, ωστόσο, να κατονομάζει τους βουλευτές του. «Προτιμούμε να αποχωρήσουμε από την πολιτική, παρά να προδώσουμε τους ψηφοφόρους κάνοντας ανίερες συμμαχίες με διεφθαρμένους, πολιτικά… σκουπίδια και ψεύτες για μια καρέκλα! ΚΑΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!» έγραψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα