Απαράδεκτη δημόσια παρέμβαση Ντογιάκου από τους Δελφούς

Ερωτήματα προκάλεσε η χθεσινή παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο ανώτατος εισαγγελέας της χώρας αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, να μιλήσει για ανοιχτά θέματα που άπτονται της Δικαιοσύνης και να τοποθετηθεί σαν ο ίδιος να είναι υπεράνω του νόμου. Μάλιστα, έκανε αναφορές για τον Χρήστο Ράμμο και το σκάνδαλο των υποκλοπών, δηλώνοντας πως, αν γνώριζε για τους ελέγχους, θα είχε προετοιμάσει την παρεμπόδιση.

Οσον αφορά τη γνωμοδότηση που είχε βγάλει τον Δεκέμβριο του 2022, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ο ίδιος υποστήριξε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. «Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι διαχρονικά ένα αναφαίρετο δικαίωμά του. Ουαί κι αλίμονο αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρώτος τη τάξει εισαγγελέας της χώρας, είχε περιορισμούς να εκφραστεί κάποια στιγμή, αν αυτός κρίνει απαραίτητο».

Παράλληλα, είπε ότι είχε «επίγνωση των δυσκολιών που θα ακολουθούσαν», ενώ ανέφερε ότι συμβουλεύτηκε παλαιότερους προκατόχους του και εν ενεργεία συναδέλφους του.

Στο κενό οι πιέσεις

Λίγες ώρες πριν από την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, άλλη μία επιχείρηση κουκουλώματος του σκανδάλου των υποκλοπών έπεσε στο κενό, καθώς η ολομέλεια της ΑΔΑΕ αποφάσισε να προχωρήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό των υποκλοπών. Η Αρχή, εν τέλει, και μετά την πίεση των μελών της, δεν ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις που είχαν αρχίσει εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας σπίλωσης των μελών της. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι πως από τη Δευτέρα τα δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο διέσπειραν διαρκώς ψευδείς ειδήσεις, βάζοντας ξανά στο στόχαστρο τον Χρήστο Ράμμο.

Με βάση τις χθεσινές εξελίξεις, στην Ολομέλεια αναμένεται να κληθούν υπεύθυνοι του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, το οποίο έχει ερευνήσει διαπιστώνοντας τη μόλυνση πολλών κινητών από μηνύματα του κακόβουλου λογισμικού Predator και προκαλώντας την οργή του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή συνεδρίαση ενδέχεται να οδηγήσει και σε κλήση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεμιστοκλή Δεμίρη για εξηγήσεις, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Κοντολέοντα. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη εκδήλωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών και με εισηγητές πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην αποκάλυψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα