Τορπίλη Δένδια κατά Κυριάκου: Πρωτοφανής επίθεση για τις υποκλοπές λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες

Σφοδρή κριτική του υπ. Εξωτερικών, που είπε πως, εάν παρακολουθήθηκε ο ίδιος, τότε παραβιάστηκε ο νόμος στον μισό πλανήτη

Βόμβες μεγατόνων από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ουσιαστικά κατά του Μεγάρου Μαξίμου, με φόντο τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποκλοπών. Mόλις 25 ημέρες πριν από τις εκλογές της απλής αναλογικής ο Νίκος Δένδιας άσκησε σκληρή κριτική, λέγοντας αιχμηρά πως, εάν παρακολουθήθηκε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τότε παραβιάστηκε ο νόμος στη μισή υφήλιο, ενώ μίλησε για «εγκληματική πράξη».

Ο ίδιος εκτόξευσε πυρά -εμμέσως, πλην όμως πολύ σαφώς- και στον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος, αν και αποδεδειγμένα έπεσε θύμα παρακολούθησης από το Predator, δεν ζήτησε να υπάρξει έρευνα ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Μιλώντας στο Newsbomb.gr και στην Ολγα Τρέμη ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι ομόλογοί του υπουργοί επικοινώνησαν μαζί του για το θέμα των υποκλοπών με εμφανή ανησυχία. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε «σκάσει» η είδηση ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν με το παράνομο λογισμικό Predator, είχε προκληθεί μείζων αναταραχή στη διεθνή διπλωματία, καθώς το σύνολο των συνομιλιών του υπουργού έχει καταστεί δυνάμει εκτεθειμένο.

Αν και δήλωσε χθες πως ο ίδιος δεν διαπίστωσε ότι παρακολουθείται, προσέθεσε πως «εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ τη βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος ο οποίος προέβη στο απονενοημένο διάβημα να παρακολουθεί υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας και παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη – και σε μερικές εξ αυτών αυτό δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι ιδιαιτέρως ελαφρύ» και συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο θα καθιστούσε αυτόν που προέβαινε στις παρακολουθήσεις υπόλογο εγκληματικής πράξης σε βαθμό κακουργήματος στον μισό πλανήτη.

«Θεωρώ ότι, παρά το τι κυκλοφόρησε, θα υπήρξε η λογική αυτοσυγκράτησης σε κάποιον να μην καταστήσει τον εαυτό του υπόλογο εγκληματικής πράξης σε βαθμό κακουργήματος στον μισό πλανήτη» σχολίασε. Μάλιστα, όπως φανέρωσε, αναγκάστηκε να καθησυχάσει τους ομολόγους του, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Αντονι Μπλίνκεν και Μάικ Πομπέο, αλλά και όλους σχεδόν τους ομολόγους του.

Ερωτήσεις

«Ναι, έγινα δέκτης ερωτήσεων και καθησύχασα τους συνομιλητές μου» αποκάλυψε. Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για την εδώ και πέντε μήνες εν εξελίξει έρευνα αναφορικά με την εξαγωγή του Predator, ο κ. Δένδιας είπε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, δείχνοντας ως υπαίτιο για αυτό τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Οπως δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, ο ίδιος δεν δύναται να κάνει κάτι επ’ αυτού, καθώς θα θεωρούνταν παρέμβαση.

«Μπορεί λίγα μπορώ να σας πω, το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνω εγώ είναι να παρέμβω. Εστω και η παρέμβαση για επιτάχυνση είναι παρέμβαση. Και θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μου, ότι θέλω να κλείσω την υπόθεση γρήγορα» υποστήριξε. Μάλιστα σημείωσε με νόημα πως ο αρμόδιος πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής έχει αποχωρήσει από τη θέση του. Σημειωτέον πως ο Γιάννης Σμυρλής είναι πλέον αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, με αρμοδιότητα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Οι «κεραυνοί» του Νίκου Δένδια έχουν προκαλέσει έντονη αμηχανία και δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο προσώρας δεν έχει εκδηλωθεί δημοσίως. Εξάλλου και ο Ακης Σκέρτσος, ερωτηθείς σχετικά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, περιορίστηκε να αναφέρει πως «επειδή διεξάγεται η ένορκη εξέταση δεν μπορεί να γίνει κανένα σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή. Αυτό είναι το σχόλιό μου».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Δένδιας «χτυπά» για το θέμα των υποκλοπών, αν και πράγματι χθες προχώρησε στις πιο σκληρές του δηλώσεις. Οταν είχε εμπλακεί το όνομά του στο σκάνδαλο, εξάλλου, είχε περιοριστεί στη σιβυλλική αναφορά πως «η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Από εκεί και πέρα, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα