ΕΑN… γίνει νέος Καρατζαφέρης;

Πράσινο φως από τον Άρειο Πάγο στον συστημικό Κανελλόπουλο

Τρίβουν τα χέρια τους όσοι τον προoρίζουν για δεκανίκι του Kυριάκου σε περίπτωση ανάγκης…

Κόπηκε το κόμμα του Κασιδιάρη. Άγνωστο αν θα δώσει στήριξη στον πρώην δικαστικό

Εκτός εκλογικής κούρσας τίθεται το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, μετά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (9-1) να μην επιτρέψει την εκλογική κάθοδό του, μετά και τη σχετική νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη πριν από λίγες εβδομάδες. Αντιθέτως, το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου -και προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα συμμετάσχει κανονικά στις προσεχείς εκλογές, με το ερώτημα που πλανάται στην πολιτική ζωή του τόπου να είναι αν ο Ηλίας Κασιδιάρης θα του παράσχει ή όχι στήριξη μελλοντικά.

Απομένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει και ο κ. Κανελλόπουλος μετεκλογικά, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για το τι έχει στο μυαλό του και τι ακριβώς σχεδιάζει για την επαύριον της κάλπης, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες. Το βέβαιο είναι ότι τρίβουν τα χέρια τους όσοι έψαχναν ένα βολικό δεκανίκι για τον κ. Μητσοτάκη. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ πρώην δικαστικός με επαφές και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο θα γίνει άραγε ένας νέος Καρατζαφέρης; Θα φανεί…

Σημειωτέον πως η δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε πως δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα άλλο κόμμα και ότι εντός της σημερινής ημέρας θα αποφασίσει τις περαιτέρω νομικές του ενέργειες.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνες» δήλωσε πως «απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Ελληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους», καταγγέλλοντας πως «το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα, γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής» και σημειώνοντας πως, σε κάθε περίπτωση, ανέμενε αυτή την «πρωτοφανή εκτροπή», όπως τη χαρακτήρισε.

Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος μίλησε για δικαίωση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία έκανε το καθήκον της απέναντι στη δημοκρατία και εκτοξεύοντας βέλη προς την Αριστερά, και συγκεκριμένα προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 βάδισαν μαζί τον δρόμο της διγλωσσίας και υποκρισίας, απέχοντας και από την ψήφιση των κρίσιμων διατάξεων, αλλά και από την κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Με μισόλογα και πολλά “ναι μεν, αλλά” επέλεξαν να ψαρεύουν σε θολά νερά, αλλά οι επιδιώξεις τους είναι πεντακάθαρες για τους πολίτες» υποστήριξε ο Ακης Σκέρτσος, προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή της αυτοπροστασίας της δημοκρατίας από τους αρνητές της ήταν απούσες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς οι οποίες δηλώνουν ότι βρίσκονται απέναντι στον φασισμό.

Ενιαίο υπόμνημα

Οσο για το ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως ναι μεν σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης, πλην όμως παρατήρησε ότι, αν είχε υιοθετηθεί η δική του πρόταση για ενιαίο υπόμνημα που θα κάλυπτε τόσο το κόμμα «Ελληνες» όσο και το κόμμα ΕΑΝ, «ίσως η νομική μας θέση για ενδείξεις σε σχέση με την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος ΕΑΝ να ήταν πολύ πιο ισχυρή». Σημειωτέον πως, τελικά, ο Αρειος Πάγος άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή συνολικά 36 κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις προσεχείς εκλογές, ενώ κόπηκαν 14 κόμματα.

Ανάμεσά τους, το κόμμα «Πατριωτική Ενωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπως και η «Πατρίδα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, καθώς και οι «Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος καταγγέλλει την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των συνδυασμών, προαναγγέλλοντας μήνυση στην εταιρία Singular Logic και προσφυγή στον Αρειο Πάγο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα