Μετωπική… ευλυγισίας Αδωνη και Βελόπουλου!

Αφορμή, τα σχόλια του υπουργού Ανάπτυξης για μετεκλογική συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακόμα και με ανοχή της Ελληνικής Λύσης, αν «βγαίνουν τα κουκιά»

Σε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση για το ποιος είναι πιο πολιτικά… ευλύγιστος ενεπλάκησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ολα άρχισαν όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, αναλύοντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη τι μέλλει γενέσθαι την επαύριο, της κάλπης όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτίμησε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν τους βγαίνουν τα «κουκιά», θα συνεργαστούν μετεκλογικά.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν λέω ποτέ ποσοστό, ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι το ποσοστό που θα πάρουμε πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά: το ένα είναι ότι πρέπει να θεμελιώνει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη, δηλαδή να καλλιεργεί προσδοκία αυτοδυναμίας.

Δεύτερον, πρέπει να εμποδίζει την κυβέρνηση των ηττημένων, γιατί εγώ πιστεύω ότι αν τα νούμερα βγαίνουν, ακόμα και με ανοχή του Βελόπουλου, θα το κάνουν», βάζοντας στο κάδρο τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, εκτιμώντας πως θα μπορούσε να παράσχει ανοχή σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση των κομμάτων της Αριστεράς. «Σας λέω, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 τα έχουν βρει. Εάν βγαίνουν τα νούμερα, θα κάνουν κυβέρνηση. Εγώ τον Βελόπουλο τον ξέρω 30 χρόνια. Πιστεύω ότι θα κάνει αποχή ο Βελόπουλος για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι ισχυρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του και κατηγορώντας τον πως ο ίδιος δεν είναι το ίδιο ευμετάβλητος πολιτικά όσο εκείνος. «Οταν λες “με ξέρεις καλύτερα από τον καθέναν” τι εννοείς; Οτι θα προδώσω τη Μακεδονία, όπως έκανες εσύ, προδίδοντας τα πάντα για την καρέκλα;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτοξεύοντας βέλη στον Αδωνι Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων, για τη στάση του όσον αφορά το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως έγραψε σε εξαιρετικά οξύ ύφος, «πρώτον, δεν με ξέρεις» και «δεύτερον, δεν είμαστε όλοι ευλύγιστοι, όπως εσύ! Να τελειώνουμε με τις φαιδρότητες». Σημειωτέον ότι οι δυο άνδρες γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες, και μάλιστα διατηρούσαν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, πολύ καλές σχέσεις. Εξάλλου, προ ολίγων μηνών είχαν τετ α τετ στο γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, προκειμένου να συζητήσουν ένα προσωπικό θέμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα