Η ΑΔΑΕ συνεχίζει τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης ήταν το μέλος της ΑΔΑΕ Κατερίνα Παπανικολάου (κεντρική φωτό) στην τηλεοπτική της συνέντευξη στο Kontra24.

Η κυρία Παπανικολάου, επιβεβαιώνοντας το εκτενές ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», παραδέχτηκε πως οι έρευνες της ανεξάρτητης Αρχής συνεχίζονται κανονικά για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εις βάρος πολιτικών, δημοσιογράφων και κρατικών αξιωματούχων. Ωστόσο, όπως η ίδια εξήγησε, οι έρευνες αυτές αλλά και η αποκάλυψη του σκανδάλου προσκρούουν πάνω στον ύφαλο του νέου νόμου της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις.

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως μετά την ψήφιση του νέου νόμου δεν έχει υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο για το πώς θα λειτουργήσει η τριμελής επιτροπή των δύο εισαγγελέων και του προέδρου της ΑΔΑΕ, που προβλέπεται στον νέο νομό, και το οποίο θα αποφασίζει αν θα μπορούν οι παρακολουθούμενοι για λόγους εθνικής ασφαλείας να το μαθαίνουν.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς η κυρία Παπανικολάου ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως για να μπορέσει να πέσει φως στο μεγάλο σκάνδαλο που στιγμάτισε την ελληνική δημοκρατία είναι απαραίτητη η τροποποίηση του νόμου της κυβέρνησης, κάτι άλλωστε που ζήτησε και η ευρωπαϊκή επιτροπή PEGA. «Το Σύνταγμα ήθελε την ΑΔΑΕ να ασκεί ελέγχους για τις παρακολουθήσεις και αυτό πλέον αμφισβητείται». Αναφορά έγινε όμως και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον συλλογισμό του αναφορικά με τη δήλωση που έκανε στο Φόρουμ των Δελφών.

Τέλος, η κυρία Παπανικολάου έθεσε σοβαρά ερωτήματα για το υλικό των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω Predator, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν γνωρίζουμε πού είναι αυτό το υλικό παρακολουθήσεων, ποιος το έχει και πώς μπορεί να το αξιοποιήσει», κάνοντας επί της ουσίας λόγο για ένα δυνάμει εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα