21 νέοι ολυμπιονίκες στις Ενοπλες Δυνάμεις

Με την ιδιότητα έφεδρων εν ενεργεία αξιωματικών τίμησε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος τους αθλητές για την προσφορά τους στη χώρα

Την ένταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις 21 νέων ολυμπιονικών ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την απονομή ιδιότητας έφεδρων εν ενεργεία αξιωματικών, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ.

Στους ολυμπιονίκες θα απονεμηθεί η ιδιότητα έφεδρων εν ενεργεία αξιωματικών, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ολυμπιονίκες που τίμησαν τη γαλανόλευκη και έκαναν την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα του κόσμου, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας και άλλοι σημαντικοί αθλητές.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποδέχτηκε τους ολυμπιονίκες προκειμένου να τους τιμήσει για τα επιτεύγματα που πέτυχαν και χάρισαν υπερηφάνεια, τιμή και συγκίνηση στην ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε ότι η ένταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις των ολυμπιονικών μας αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους στη χώρα.

Η σχετική ΚΥΑ μεταξύ των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εθνικής Αμυνας υπεγράφη τον Αύγουστο του 2021. Η διαδικασία ένταξής τους, η οποία άρχισε τον Νοέμβριο το 2022, βρίσκεται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, καθόσον αναμένονται οι αποφάσεις των ανώτατων υγειονομικών επιτροπών, ώστε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο υπαρχηγός ΓΕΑ υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης και ο διευθυντής της ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Δημήτριος Ανδριόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε το 2022 οι ολυμπιονίκες που θα κατακτούν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανακηρύσσονται εν ενεργεία ανθυπολοχαγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία απονομής της ιδιότητας του έφεδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού ανθυπολοχαγού ή αντιστοίχων σε αθλητές, εν ενεργεία ή μη, στους ολυμπιονίκες που κατακτούν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα Ολυμπιακών Αγώνων καθόρισε η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πρωτοβουλία είναι μια απόδειξη της Πολιτείας πως στέκεται δίπλα στους αθλητές. Ωστόσο, από μόνη της δεν αρκεί ώστε να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στην αναγκαία στήριξη των αθλητών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα