Υποκλοπές: Μπουρλότο μια ανάσα πριν από τις εκλογές!

Ισχυροί κλυδωνισμοί στο πολιτικό σκηνικό μετά την παραδοχή Μητσοτάκη (έπειτα από μήνες) στην τηλεμαχία των έξι αρχηγών ότι πρόκειται περί σκανδάλου

Ισχυρούς κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, μόλις μια ανάσα πριν από την προσφυγή στην κάλπη, προκαλεί η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των έξι.

Μήνες μετά το ξέσπασμα της δυσώδους υπόθεσης, ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι πρόκειται περί σκανδάλου, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε μπροστά σε εκατομμύρια Ελληνες πως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Αυτό σημαίνει πως γνώριζε τον λόγο της παρακολούθησης, αλλά και το αποτέλεσμά της, με το ερώτημα που πλανάται πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου να είναι για ποιο λόγο η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει αντιδράσει στο γεγονός ότι η εισαγγελέας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βασιλική Βλάχου υπέγραψε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους.

Αίσθηση την ίδια ώρα προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αν και αναφέρθηκε πολλάκις στην υπόθεση των υποκλοπών, απέφυγε αριστοτεχνικά να κατονομάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον υπεύθυνο, ως τον ιθύνοντα νου πίσω από την παρακολούθησή του. Ακόμη και όταν αναφέρεται στην ανάγκη οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφεύγει να ονοματίσει τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται, μιλώντας γενικώς και αορίστως για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, και πολιτικά. Ωστόσο, μέχρι πρότινος ανέφερε κανονικά πως υπαίτιος των παρακολουθήσεων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αραγε, ποιοι είναι οι λόγοι που υπαγορεύουν αυτή τη μετατόπιση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την προσπάθειά του να μη βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον πρωθυπουργό, ο οποίος σαφώς ευθύνεται για όλα όσα νοσηρά συνέβησαν; Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή Μητσοτάκη έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τα ντεσιμπέλ της έντασης. Ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του διερωτήθηκε «αν δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο, προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή και γιατί η κυρία Βλάχου, που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο, παρανόμως υπέγραφε -η εισαγγελέας της ΕΥΠ- τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μάλιστα, πως η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη, οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν, είναι εύλογη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 επέμεινε πως όσοι έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ποινικών και εγκληματικών τους ευθυνών. «Αν καταδικαστούν, δεν θα τους στείλουμε διακοπές στη Μύκονο ή στη Σαντορίνη, στη φυλακή πρέπει να πάνε.

Υπάρχουν και θέματα εθνικής ασφάλειας» σημείωσε. Οσο για την κυβέρνηση, επιχειρεί ανεπιτυχώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με τον Ακη Σκέρτσο να αρνείται ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στο ντιμπέιτ σκάνδαλο την υπόθεση των υποκλοπών, ισχυριζόμενος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλώς διάβασε το δημοσίευμα του «Economist» που περιείχε τη σχετική αναφορά!

Νοητικό άλμα

«Η αναφορά αφορούσε το δημοσίευμα του “Economist” και δεν αποτελούσε κάποια αναφορά ή πολιτικό χαρακτηρισμό» υποστήριξε κατά το καθιερωμένο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προβαίνοντας σε ένα άνευ προηγουμένου νοητικό άλμα.

Ο Ακης Σκέρτσος συνέχισε την επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός δεν παραδέχτηκε σε συγκεκριμένη ερώτηση πως οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί δεν είναι επαρκείς, αλλά πως «αυτό στο οποίο απάντησε αφορούσε αποκλειστικά τον κ. Ανδρουλάκη και αυτό το οποίο είπε είναι ότι εκ του αποτελέσματος, εφόσον δεν συνεχίστηκε η νόμιμη παρακολούθηση, προκύπτει ότι δεν υφίστατο ζήτημα εθνικού κινδύνου από τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν είπε κάτι άλλο, ούτε έκανε άλλη κρίση», όπως υποστήριξε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα