Πρόσκληση Τσίπρα στους χρυσαυγίτες!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο καναλιού, δήλωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι η προσέλκυση αυτών των ψηφοφόρων

Θεαματικό άνοιγμα στο ακροατήριο της Χρυσής Αυγής έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν «θέλει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», δεδομένου, όπως επισήμαναν οι δημοσιογράφοι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν απών από την κοινή προσπάθεια του δημοκρατικού τόξου» για τον εκλογικό αποκλεισμό της οργάνωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απερίφραστα ότι στόχος του είναι να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της και πρόσθεσε: «Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά. Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Αρα, λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους».

Η επιτροπή Pega

Στο ερώτημα τι θα κάνει με την προκαταρκτική επιτροπή για τις υποκλοπές και ποιους σκοπεύει να παραπέμψει στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής Pega λέει ότι το Predator ήταν ένα πράγμα με την ΕΥΠ. Εγώ, λοιπόν, λέω να δούμε τι θα κάνει η Δικαιοσύνη, αλλά, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει βήμα η Δικαιοσύνη, νομίζω ότι είναι σαφές ότι πρέπει να λάβουμε την πολιτική ευθύνη μια προοδευτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία να συγκροτήσει προανακριτική με τους βασικούς υπευθύνους του σκανδάλου αυτού, που είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που διαχειρίστηκαν την υπόθεση αυτή».

Οταν κλήθηκε να το εξειδικεύσει, πρόσθεσε: «Μια σειρά από υπουργοί. Σε πρώτη φάση είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έβαλαν την υπογραφή τους προκειμένου να μην έχει τη δυνατότητα η αρμόδια επιτροπή, η ΑΔΑΕ, να προσφύγει κάποιος για να μάθει αν παρακολουθείτο ή όχι. Ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν ευθύνες και από τη διαχείριση που έκαναν σε σχέση με την ΕΥΠ εκείνη την περίοδο και άλλοι υπουργοί μέσα στο Μαξίμου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα