ΠΑΣΟΚ: Στόχος η δεύτερη θέση

Ο Ανδρουλάκης επέστρεψε την τρίτη εντολή και δήλωσε πως ο τόπος χρειάζεται αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας το σήμα να προσπεράσει το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιτόπου επέστρεψε την τρίτη εντολή, την οποία χαρακτήρισε άνευ περιεχομένου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως με βάση τη λαϊκή εντολή δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλίσεων των κομμάτων, ενώ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους πως ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας έτσι το σήμα πως επόμενος στόχος του κόμματος είναι να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως δήλωσε, δεν έπαιξε σοβαρά τον ρόλο του.

Οπως είπε, η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη δύναμη στον τόπο, που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. «Σίγουρα ο τόπος χρειάζεται μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως το κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, κάλεσε και όλους όσοι δεν ψήφισαν την «πράσινη» παράταξη στις εκλογές της Κυριακής, να την ψηφίσουν στις 25 Ιουνίου. Κόντραρε έτσι στα ίσα τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρώτος, βεβαίως, έριξε το γάντι στη Χαριλάου Τρικούπη, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την αποτυχία της απλής αναλογικής και τη μη αποδοχή του περιβόητου προοδευτικού προσκλητηρίου. Αυτό που λένε στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως αυτές θα είναι οι εκλογές της αντιπολίτευσης, καθώς το ποιος θα είναι κυβέρνηση έχει ήδη κριθεί. Υποστηρίζουν πως θέλουν να γίνουν η θετική επιλογή αντιπολίτευσης και πως δεν επιθυμούν να πάνε κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν δέχονται επιθέσεις δεν θα απαντάνε.

Η μεγάλη ανάγκη

Ολα τα βλέμματα είναι, βεβαίως, στραμμένα στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής, με το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη να δηλώνει πως πλέον θα κινηθεί πιο στοχευμένα. Αυτό σημαίνει πως θα εστιάσουν σε προβληματικές περιοχές στις οποίες το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προβλήματα, προεξάρχοντος του λεκανοπεδίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν εφικτό τον στόχο της δεύτερης θέσης, με τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρει στο τετ α τετ του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου πως ο ελληνικός λαός ανέδειξε τη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, η οποία θα καταστεί «φρουρός» του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων και η οποία να μπορεί να διασφαλίσει το κοινωνικό κράτος της παιδείας και της υγείας, αλλά και να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως με την επίσημη προκήρυξη των νέων εκλογών η ένταση και η πόλωση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα